Toyota Yaris proslavila 20. rođendan i kod nas!

U zagrebačkom muzeju Mimara održana je proslava 20. rođendana omiljenog gradskog automobila, Toyote Yaris. Ovom prigodom predstavljena je i njegova posebna slavljenička verzija

Znate li što se sve dogodilo 1999.? Ljudska populacija te godine po prvi put je prešla šest milijardi, u 11 europskih država uveden je Euro, po prvi put je emitiran Spužva Bob, a svijet se pripremao na 2000. i milenijski bug. A u auto svijetu, Toyota je predstavila simpatični Yaris. Pošto vrijeme leti, upravo je proslavljen njegov 20. rođendan. Na proslavi u muzeju Mimara se, unatoč kišnom i hladnom poslijepodnevu, okupilo šezdesetak uzvanika, brojnih vlasnika i ljubitelja Toyote. Slavljeničku je tortu podijelila posebna gošća, Gđa Ksenija Papert, jedna od prvih vlasnika Toyote Yaris u Hrvatskoj.

Uzvanici su imali priliku vidjeti atraktivan izložak: najnoviju ograničenu seriju Yarisa obilježenu amblemom ” Y20”, predstavljenu uz slavljenika, Yaris 1. generacije iz davne 1998.

Kod slavljeničke edicije Y20 riječ je o vrhunski opremljenoj izvedbi dostupnoj s benzinskim ili hibridnim motorom u srebrnoj, bijeloj, crnoj ili zlatnoj boji s dvobojnom,”BI Tone“ karoserijom. Ona je identična prvom Yarisu sa svjetske premijere davne 1998. a hrvatskim je kupcima dostupno desetak zlatnih primjeraka.

U krug ili okvirčić: Na Hrvatskim je prometnicama trenutno preko 16.500 Yarisa, što čini 30% od ukupnog broja registriranih Toyota kod nas. Ove brojke potvrđuju činjenicu da je Yaris omiljen model, a najveću popularnost danas imaju hibridne izvedbe.

 

Comments

comments