ZF investira u Oxboticu i razvoj autonomnog shuttlea

Stvoreno je strateško partnerstvo dvije velike tvrtke, s ciljem razvoja samovozećeg sustava razine 4 koji će u početku biti raspoređen u putničkim šatlovima u većim gradovima diljem svijeta

ZF sustavno proširuje svoju stručnost u budućem području autonomne vožnje, u skladu sa svojom strategijom “Mobilnost sljedeće generacije”. Stoga su dogovorili ulaganje u tvrtku Oxbotica, globalnog lidera u softveru za autonomna vozila. kako bi zajedničkim snagama i pameću u velikim gradovima uveli potpuno autonomna putnička vozila. ZF i Oxbotica će razviti samovozeći sustav razine 4 koji se može integrirati u različita vozila, uključujući šatlove Mobility-as-a-Service (MaaS) za pružanje usluga prijevoza putnika i robe na zahtjev u urbanim sredinama.

Dvije tvrtke dijele zajedničku viziju budućnosti mobilnosti i transformacijskog potencijala koji autonomna tehnologija može imati u više industrija u kojima se kreću ljudi i roba. Tržište autonomnih shuttlea značajno će rasti tijekom sljedećih 10 godina, s potencijalom za povećanje pristupa mobilnosti, poboljšanja sigurnosti na cestama, smanjenja zagušenja i povećanja produktivnosti. U sklopu suradnje, ZF je uložio u Oxboticu te će s pet posto udjela zauzeti mjesto u savjetodavnom odboru tvrtke. Dvije tvrtke počele su raditi zajedno 2019. godine, a Oxbotica je dovršila integraciju svog softvera za autonomno vozilo sa ZF-ovim ProAI-om, računskom platformom automobilske klase sposobnom za umjetnu inteligenciju i ZF-ovim Full-Range radarom.

Comments

comments