Zbogom Mitsubishi L200, dobrodošao XRT Concept

Mitsubishi Motors Corporation je na sajmu Bangkok International Motor Show 2023 predstavio XRT Concept, koji zapravo predstavlja predproizvodni prototip novog pick-upa Mitsubishi Triton, ili L200, baziranog na Nissan Navari

Dosadašnja generacija Mitsubishijevog pickupa srednje veličine je globalno prisutan model, na tržištima 150 zemalja svijeta, a proizvodi se u tvornici Laemchabang na Tajlandu, odakle se vrši distribucija za svjetsko tržište. U Mitsubishiju su planirali da novi pick-up, šeste generacije, prvo predstave upravo na Tajlandu, i učine ga dostupnim na tržištima zemalja ASEAN-a, te do kraja (fiskalne) godine plasiraju na tržišta širom svijeta. Iako maskiran, ne može prikriti da je zapravo riječ o još jednoj izvedenici Nissan Navare, samo s izmijenjenim nosom i vjerojatno elementima u interijeru koji nije predstavljen.

Konceptni pick-up tako ima prepoznatljiv oblik, a u odnosu na prethodnika nešto veći poklopac motora, izraženije blatobrane i branike, te neizostavne velike kotače s AT gumama. Iako tehnička specifikacija za sada nije objavljena, Mitsubishi s ovim modelom ima velike planove, koji će započeti nastupom Mitsubishi Ralliart tima na Asia Cross Country Rally 2023, a nadaju se drugoj uzastopnoj pobjedi. Naime, na stražnjim vratima predstavljenog koncepta vidljivo je 10 Ralliart linija, koje izražavaju strast za pobjedom na ovom prestižnom natjecanju. A kad će i hoće li uopće u Europu, to ne zna ni baba vračara.

Comments

comments