Započela je proizvodnja električnog Econica

Daimler Truck užurbano radi na elektrifikaciji svoje ponude, pa je u tvornici Wörth započeo serijsku proizvodnju električnih kamiona Mercedes-Benz eEconic koji su posebno osmišljeni upravo za urbane aplikacije

Kamioni eEconic su namijenjeni za gradsku distribuciju i komunalne operacije, zbog čega imaju jedinstvenu konstrukciju kabine koja nudi dobar pregled, a zbog niske i ravne podnice vozaču olakšava ulazak i izlazak. Pokretanju serijske proizvodnje prethodili su intenzivni testovi koje je Daimler Truck provodio samostalno na testnim stazama, i u suradnji s tvrtkama, potencijalnim korisnicima, koji su radili testove u stvarnim uvjetima korištenja. Mercedes-Benz eEconic će se proizvoditi na postojećoj proizvodnoj liniji Mercedes-Benz Special Trucks u Wörthu, paralelno s kamionima koje pokreću ICE motori. Nakon prve faze sklapanja, polugotovi električni kamione se prevoze u drugi dio tvornice, Future Truck Centar.

Tamo se ugrađuju elektromotori i baterije, s ostalim pripadajućim visokonaponskim komponentama. Nakon ugradnje visokonaponskih kompnenti, električni kamion je spreman za vožnju. Prvi serijski proizveden eEconic je namijenjen za tvrtku Urbaser A/S, u Danskoj, koja posluje u sektoru zbrinjavanja otpada. Kamioni za ostale kupce koji su već izvšili narudžbe, bit će isporučeni postepeno. Tvornica Wörth je jedna od prvih tvornica kamiona u kojoj je započela transformacija na CO2 neutralnu proizvodnju i poslovanje. U sklopu te transformacije vrši se i posebna obuka, pa je do danas oko 2.700 zaposlenika osposobljeno za rad s visokonaponskim komponentama.

Comments

comments