Web aplikacijom do Dozvole za izvanredni prijevoz

Sukladno Pravilniku o izvanrednom prijevozu (NN 92/18) i važećim propisima za izdavanje dozvola za izvanredni prijevoz, razvijena je nova web aplikacija za Hrvatske ceste d.o.o.

Putem ove nove web aplikacije koja se nalazi na stranici tvrtke za informacijske i telekomunikacijske sustave viatel.hr, Hrvatske ceste d.o.o. će ubuduće izdavati dozvole za izvanredni prijevoz. Aplikacija je namijenjena prvenstveno prijevoznicima, agencijama, upraviteljima cesta i nadležnim ministarstvima, a prelazak na nju će se provesti u dvije faze. Prva je registracija korisnika (prijevoznici i agencije), koja je omogućena još 8.2.2021., a za što je potrebno ispuniti podatke putem WEB forme gdje će korisnici pronaći upute za registraciju.

Druga faza je prijava registriranih korisnika na portal: nakon uspješne registracije zaprimit će pristupne podatke na e-mail adresu za prijavu u aplikaciju.
Na internet stranicama Hrvatskih cesta d.o.o. objavit će se datum od kada će se aplikacija moći koristiti u cijelosti (2. faza), uz sva dodijeljena prava prema ulozi u sustavu, kada će korisnici moći interaktivno sudjelovati u cjelokupnom procesu izdavanja dozvola za IPR. Također, unutar aplikacije će se nalaziti detaljne upute i bit će dostupne registriranim korisnicima.

Comments

comments