VW kombi i Porscheov tim 50 godina kasnije

Riječ je o sjajnoj ideji kojom se prisjeća nekadašnje veze simpatičnog kombija i snažnih sportskih automobila. Posljednji put to se dogodilo 70-ih, s T1 ofarbanim u crveno i nakrcanim svom potrebnom opremom za ludu oktanski vikend

Volkswagen ID.Buzz nosi crveno u Nizozemskoj. Zapravo, tamošnji uvoznik Porschea, prisutan na tom području s osam zastupnika, imao je ideju replicirati oslikavanje nekadašnjeg kombija T1 koji je svojevremeno služio kao automobil podrške za tim Porsche Renndienst u raznim utrkama 50-ih, 60-ih i 70-ih, među kojima je i 24 sata Le Mansa. Tako je osam električnih kombija iz Wolfsburga obojeno u izvornu boju, prekriveno naljepnicama iz razdoblja i izloženo na isto toliko lokacija tvrtke, s ciljem lansiranja ovog gospodarskog vozila s nultom emisijom u zemlji tulipana.

Vijest je objavio sam Volkswagen na svojoj LinkedIn stranici posvećenoj automobilima, na kojoj je objavljeno nekoliko fotografija kombija na cesti i stazi, uz Porsche Taycan GTS u istoj tamnocrvenoj boji. Mediji tvrtke sa sjedištem u Zuffenhausenu zatim su to prenijeli i na Instagram stranici @porsche_newsroom. Sudeći po fotografijama, verzija ID.Buzza odabrana za ovu priliku trebala bi biti jedina trenutno u prodaji, odnosno verzija sa stražnjim pogonom s motorom od 204 KS i baterijom neto kapaciteta 77 kWh.

Na ovo su montirane najveće felge dostupne u katalogu, dakle 21 inč i s Hankook gumama, te ostali detalji poput tamnih stražnjih stakala. Ali to nije sve, sudeći prema fotografijama, nizozemski trgovac je također dobio dozvolu za neke izmjene na prednjem braniku, koji se, zahvaljujući onome što izgleda kao omotač usisnika zraka, pojavljuje u ovoj “specijalnoj verziji” mnogo sportskiji i agresivniji od standardnog. Ili je to teaser potpuno nove sportske verzije GTX? Nemoguće je znati, barem do službenog debija istog koji se očekuje u nadolazećim mjesecima.

Comments

comments