VW ID. Buzz će dobiti kampersku verziju California

Volkswagen je najavio kako će 2025. godine proširiti svoju paletu kamperskih kombija s potpuno električnim vanom iz obitelji ID. koji ulazi u proizvodnju sljedeće godine, a također će nositi oznaku California

Nedavno odobrenje nadzornog odbora VW grupe omogućuje VW gospodarskim vozilima (VWCV) početak razvoja novog kampera, i to potpuno električnog. Odobrenje dolazi nakon što je VW u posljednjih nekoliko mjeseci uočio povećanu potražnju za svojim kamper kombijima. Nedavno su predstavili novi Caddy California, koji se pridružio već dostupnom većem modelu California 6.1.

U Volkswagenu se nadaju da će održivu mobilnost spojiti s rekreacijskim i slobodnim aktivnostima, nešto što mnogi proizvođači automobila istražuju dok industrija prelazi na električna vozila. VW nije dao više detalja o ID-u Californiji, ali ne bi se smjelo previše udaljiti od onoga što dobivamo s ID. Buzzom. U strogoj tajnosti se čuva detalje o pogonskom sklopu Buzza, iako postoje naznake da bi mogao imati bateriju do 111 kilovat-sati s maksimalnim dometom od solidnih 550 kilometara.

Također znamo da će VW nuditi kombi u konfiguracijama s kratkim i dugim međuosovinskim razmakom, a špijunske snimke i teaseri otkrili su veliki dio njegovog vanjskog dizajna. Proizvodit će se u tvornici u Hannoveru, za koju je VW Grupa najavila da će postati proizvodni pogon s više marki koje će proizvoditi novu karoseriju za Bentley i kompletna vozila iz Audijevog projekta Artemis.

Comments

comments