Vožnja u tunelu razlikuje se od one na otvorenoj cesti

HAC je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom mora prometa i infrastrukture te Fakultetom prometnih znanosti pokrenuo edukativnu kampanju za vozače pod nazivom “Kroz tunele sigurno i ugodno”

Povodom prometnih nesreća u tunelima na A1 koje su se dogodile u srijedu, Hrvatske autoceste (HAC) upozorile su vozače da se vožnja kroz tunel razlikuje od vožnje na otvorenoj cesti pozvavši ih da obraćaju pažnju na svjetlosno promjenjivu signalizaciju. To je bitno jer signalizacija ukazuje na određena ograničenja u tunelu, opasnost ispred, zatvorenu pojedinu traku i slično, podsjeća HAC.

Stoga je HAC u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom mora prometa i infrastrukture te Fakultetom prometnih znanosti pokrenuo edukativnu kampanju “Kroz tunele sigurno i ugodno”. Cilj kampanje je educirati i osvještavati vozače o ponašanju u vožnji kroz tunele, a osobito o nekim specifičnim situacijama, a HAC je izdao i letak u kojem korisnike obavještava koji su momenti u vožnji tunelom najbitniji i kako reagirati nađu li se u takvoj situaciji.

Vožnja kroz tunel razlikuje se od vožnje na otvorenoj cesti. Pojedini vozači osjećaju nelagodu tijekom vožnje kroz tunel. Iako je ova nelagoda razumljiva, strahovi i brige su neutemeljeni. “Potrebna je veća pozornost vozača jer uz svu tehničku opremljenost tunela, vozač svojim odgovornim ponašanjem i znanjem može utjecati na osobni osjećaj sigurnosti tijekom vožnje kroz tunel”, dodaju.

Letak građani mogu pronaći na mrežnoj stranici HAC-a. HAC napominje da niše za zaustavljanje u tunelu nisu parkirno mjesto, to jest da one služe isključivo za zaustavljanje u hitnim situacijama. Na  A1 su se u srijedu dogodile tri prometne nesreće u tunelima Ledenik, Kobiljača i Mala Kapela, od kojih je jedna završila sa smrtnom posljedicom. Hrvatske autoceste upravljaju s 44 tunela, ukupne duljine 41,4 km. 

Comments

comments