Vozili smo Hyundai Konu

U Barceloni, glavnom gradu španjolske autonomne pokrajine ili možda samostalne države Katalonije, ovisno kako gledate na aktualna događanja, isprobali smo najnoviji SUV iz B segmenta

Ovaj neobični i atraktivni SUV razvijen je neovisno o istovremeno predstavljenom Kijinom konkurentu Stonic, na vlastitoj platformi s mogućnošću pogona na sva četiri kotača i elektropogona. Uživo djeluje vrlo uvjerljivo. Njena neobično dizajnirana i rspoređena LED svjetla oduševila su nas u noćnoj vožnji Barcelonom i okolicom, priređenoj upravo kako bi ih isprobali na djelu. Tu je i deset veselih boja karoserije i dva dizajna krova sa sveukupno dvadeset kombinacija boja.

Iznutra su vidljiviji geni modela i30, što znači vodoravne linije, mnogo prostora za putnike i njihove stvari i lebdeći displej na prednjoj armaturi. Dostupne su i različite boje unutrašnjosti: narančasta, crvena i boja limete. Paketi opreme su DRIVEit, LIVEit, DESIREit, ROCKit, LOVEit i GRIPit, a različiti su više po karakteru nego količini opreme. Već osnovni ima ručni klima uređaj, adaptivni tempomat, LED svjetla, putno računalo, bluetooth audio uređaj s USB i AUX utorima, kožni upravljač i ručicu mjenjača, električni paket, krovne nosače, bočne zaštite, maglenke, 16 inčne alu naplatke i drugo.

Kad je riječ o multimediji, kupci će mogu birati između tri opcije: standardni audiosustav s 5-inčnim LCD dodirnim zaslonom s radijem te Bluetooth i USB povezivanjem, audiosustav sa 7-inčnim LCD dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8-inčni LCD dodirni zaslon s navigacijom i 3D kartama.
Za početak prodaje predviđena su dva turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom. Slabiji je 3-cilindarski 1.0-litreni T-GDI sa 120 „konja“, dok je snažniji 1.6-litreni „turbak“ sa 177 konjskih snaga.
Slabiji turbobenzinac uparen je s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, dok snažniji dolazi u kombinaciji s automatskim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, te pogonom na sve kotače.
Na ljeto sljedeće godine stiže nova generacija efikasnih dizelskih motora zapremnine 1.6 litara dostupnih sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električna verzija automobila.

Ovaj SUV opremljen je najnovijom tehnologijom aktivne zaštite, u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima, između ostalog, sustavom prepoznavanja prepreka i autonomnim kočenjem u slučaju opasnosti, detektorom mrtvog kuta, sustavom koji upozorava vozača na umor i sustavom upozorenja prilikom prelaska voznog traka.Početni model s paketom opreme DRIVEit i motorom od 120 KS stoji 119.990 kn do registracije.

Comments

comments