Volvo tegljač s ogromnim prostorom za boravak

Tvrtka ARI Legacy Sleepers je iza standardne kabine Volvovog “njuškaša” dodala kabinu dugu čak šest metara sa svim komforom apartmana – sa spavaonicom, kuhinjom, dnevnim boravkom i kupaonom. Njime se može na put oko svijeta

Dok europski vozači kamiona obično imaju relativno ograničeni prostor za spavanje u svojim strojevima, njihovi američki kolege gotovo da tamo mogu živjeti. Kabine za spavanje prilično su uobičajene na tegljačima za duge relacije, ali nisu ništa u usporedbi s posebnom preradom napravljenom prema željama para Larry i Sarah na njihovom potpuno novom 2023. Volvu VNL. Tvrtka ARI Legacy Sleepers opremila je tegljač dodatnom kabinom dugom šest metara u kojoj uživaju u potpunom komforu luksuznog apartmana.

S ovom tvrtkom je kamiondžijski par su napravio više vozila, a prerađivač kaže kako točno znaju što žele i uvijek su uzbuđeni što to mogu oživjeti. Ali, dodaju kako je ovaj doista dragulj. Pogled na vanjski izgled ovog kamiona otkriva da nije tvornički izrađen i da je poseban. ARI postavlja 6-metarsku mobilnu kućicu na međuosovinski razmak od 378 inča, otprilike 9,60 metara. Metalni dio na stražnjoj strani je poliran do visokog sjaja.

Svjetla su sa strane, na krovu i iznad kabine, kako bi po noći vizualni dojam bio još snažniji. Iznutra je prava magija: sudoper u kuhinji je brončani, a slavina je od tamnog metala. Daska za rezanje na izvlačenje pruža dodatni prostor za pripremu hrane. Tu su i hladnjak i zamrzivač, također s bravom na vratima tako da se ne može otvoriti tijekom vožnje. Radne ploče od Coriana, a ormarići, pa i oni iznad glava vozača i suvozača od tamnog drva.

Na gornjim dijelovima zidova i stropu postavljene su pločice bakrene boje. Dnevni boravak i prostor za sjedenje nalaze se na suprotnim krajevima kabine za spavanje. Podovi su u skladu s ormarićima, a zidovi su bijeli. Ima dovoljno svjetla, uključujući LED unutarnju te dodatak plave ambijentalne rasvjete. Ako netko ili par samo želi živjeti od vožnje kamiona, onda je ovaj tegljač savršen. Moglo bi se voziti cijeli dan, a nakon pronalaska parkirnog mjesta uživati ​​u svim udobnostima doma. Pošto je tu i spremište za motocikl, mogu i u đir s vjetrom u kosi.

Za usporedbu, Volvo nudi VNL u SAD-u s nekoliko opcija kabine za spavanje, ali nijedna nije tako velika kao ova prilagođena izrada. Top model 860 ima spavaću kabinu dugu gotovo dva metra. Dostupna je i konfiguracija od 70 inča (1,78 metara). Na fotografijama proizvođača kamiona njihov radni i smještajni prostor izgleda vrlo komforno i atraktivno, ali koliko god da su za kamionsku industriju velike, te kabine nisu ni blizu tako prostrane kao ova u kojoj će živjeti Larry i Sarah.

Comments

comments