Volta Zero će se proizvoditi u autrijskom Steyru

Volta Trucks i Steyr Automotive su potpisali Ugovor prema kojem će se električni kamion Volta Zero krajem 2022. godine početi proizvoditi u Steyrovim pogonima Austriji

Proizvođač i pružatelj usluga električnih komercijalnih vozila Volta Trucks, potvrdio je da će prva vozila Volta Zero vozila biti proizvedena u pogonima Steyr Automotive (ranije MAN Truck and Bus Austria). Najava prati sveobuhvatan tenderski proces s potencijalnim dobavljačima iz čitave Europe. Steyr Automotive je odabran na zbog bogatog iskustva u proizvodnji, postojeće proizvodne infrastrukture, a time brzine izlaska na tržište. To će omogućiti da Volta Trucks samouvjereno započne serijsku proizvodnju krajem 2022. godine, nakon što polovicom naredne godine, prvi kupci budu testirali vozila iz probne serije.

Najava o partnerstvu sa Steyr Automotive daje Volti Trucks velika proizvodna iskustva, a vremenom će se, u skladu sa Ugovorom otvoriti do 500 novih radnih mjesta u regiji, uz približno 2.000 radnih mjesta u lancu opskrbe. Prema strategiji Volta Trucksa, Road-to-Zero, programom će biti obuhvaćena četiri modela kamiona ukupne dopuštene mase od 7,5 do 19 tona, s proizvodnim kapacitetom od 27.000 vozila godišnje do 2025. godine. Također je predviđeno da prvi proizvedeni primjerci budu isporučeni u gradove London i Pariz, da bi potom započela ekspanzija, prvo prema europskim zemljama, a kasnije prema Sjevernoj Americi i Aziji.

Comments

comments