Volkswagen Tarok – u Brazilu predstavljen pick-up concept budućnosti!

Terenac za špicu i plažu zabljesnuo je u Sao Paulu, Volkswagen će njime promijenit percepciju o vozilima koja karakteriziramo u najvećoj mjeri kao radnička

Iako je predstavljen kao koncept, ubrzo će krenuti serijska proizvodnja novog Taroka s blagim izmjenama. Na žalost, mi u Europi ostat ćemo uskraćeni, novi pick-up bit će dostupan za sada samo u Brazilu.
Novi Tarok doći će uz 4Motion pogon, koji će donijeti željenu agilnost koja prati progresivan dizajn lijepo izbrušenih linija na 5 metara dugom vozilu. Njegove inovativne nove značajke uključuju veliku varijabilnu podlogu koja se može proširiti zahvaljujući sklopivoj stražnjoj ploči.

Volkswagen je uspio spojiti praktične prednosti Tarokovog koncepta s dizajnom usmjerenim na životni stil. Klaus Bischoff, glavni dizajner u Volkswagenu, objašnjava: “Sa svojim upečatljivom krovnom, trodimenzionalnom LED rasvjetnom trakom na stražnjoj strani i snažnim, ali elegantnim bočnim panelima, naglašava izražajni dizajn Tarok concepta.

Plošni prostor može se produžiti otvaranjem vrata prtljažnika ili korištenjem potpuno novog mehanizma koji omogućava da se donji dio stražnje ploče kabine putnika preklopi. Kao rezultat toga, vozači mogu koristiti stražnju stranu kabine za prijevoz izvanrednih predmeta. Analogno tom varijabilnosti, maksimalno opterećenje je odgovarajuće visoka oko jedne tone.

Konceptni Tarok pokreće 1.4-litarski TSI motor od 150 KS, koji se može voziti u Brazilu uz TotalFlex Fuel, gorivom s čistim etanolom (E100), kao i mješavinom benzina i etanola (E22). Spomenuti TSI motor u Tarok konceptu također se kombinira s automatskim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i stalnim pogonom na sve kotače 4MOTION.Uskoro se očekuje i serijska verzija Taroka koncepta na tržištu u Brazilu, uz sitne izmjene. Očekuje se i snažniji 2.0 TSI sklop, kao i poznati dizelski 2.0 TDI od 150 KS.

Nadamo se da će Volkswagen pustit u proizvodnju negdje na Starom kontinentu, za sve nas.

Comments

comments