Volkswagen i Hobby pokreću suradnju

Volkswagen komercijalna vozila i stručnjaci za kampere HOBBY postavili su kamen temeljac za dugoročnu suradnju. U prvoj fazi suradnje HOBBY će već do kraja godine ponuditi vlastita rješenja za kampere temeljena na kombiju Crafter

Hobby je cijenjeni njemački proizvođač kamp prikolica i kampera koji je na tržištu prisutan već 55 godina. Na tradicionalnoj lokaciji u gradu Fockbeku srcu Schleswig-Holsteina, 1.200 zaposlenika svake godine proizvodi više od 15.000 vozila za slobodno vrijeme. Posljednjih godina temeljeni su isključivo na velikim vanovima iz grupacije Stellantis, Fiat Ducatu i Citroen Jumperu. To tržište je u sve većem usponu, pogotovo nakon što je stigao Covid, pa je potražnja odavno nadmašila mogućnosti proizvođača.

Kako bi zadovoljili kampera gladno tržište Volkswagen komercijalna vozila i Hobby postavili su ugovorni kamen temeljac za dugoročnu suradnju. U prvoj fazi te suradnje, Hobby će do kraja godine ponuditi vlastita rješenja za kampere temeljena na kombiju Crafter Volkswagen gospodarskih vozila. Nova vozila bit će prvi put izložena na največoj europskoj izložbi, Caravan Salonu ovog kolovoza u Düsseldorfu.

Lars Krause, član Uprave Volkswagen gospodarskih vozila za prodaju i marketing: „Tijekom proteklih nekoliko godina bilježimo stalni trend rasta u pogledu naših kamper kombija. To se ne odnosi samo na modele California, već na cijelu industriju. ‘Van life’ je postao pravi stil života. Stoga nam je drago započeti naše partnerstvo s Hobbyjem, jer smo sigurni da je naš Crafter idealno osnovno vozilo za njihove kampere.”

“Suradnja s Volkswagen gospodarskim vozilima bit će prekretnica za grupu HOBBY-Fendt i otvara nam potpuno nove mogućnosti”, kaže Bernd Löher, izvršni direktor Hobbyja. Dodaje i kako Crafter sa sobom donosi sve značajke s kojima su njihovi kupci već upoznati i koje cijene – posebno u području sigurnosti. “Za HOBBY je idealno vrijeme za strateško proširenje portfelja i ulazak u segment premium kamper kombija, jedne od najjačih rastućih kategorija na tržištu vozila za slobodno vrijeme”, dodaje Löher.

Comments

comments