Video: F-Max oborio brzinski rekord

Ford Trucks je ponovno u središtu pažnje; na festivalu Dani brzine održanom na zaleđenom Bajkalskom jezeru u Rusiji. F-MAX je u svom segmentu srušio brzinski rekord, postigavši 134 km/h

Sudjelujući u ovogodišnjim Danima brzine na ledu Bajkalskog jezera, Ford Trucks je sa svojim F-MAX-om, kojim je upravljala bivša ruska prvakinja u reliju Ilona Nakutis, srušio rekord brzine. Kamion je ostavio svoj trag u segmentu teških kamiona postigavši maksimalnu brzinu od 134 km/h na zaleđenom jezeru. Izvodeći test kočenja pri brzini od 80 km/h na ledu, uspio je postići put kočenja od 169,45 metara. „Ford Trucks F-MAX ne samo da se okušao u rekordu brzine, već je pokazao i rezultate koji su znatno premašili naša očekivanja“ izjavio je Andrey Leontyev, organizator i 18 puta ruski prvak u moto-sportu.

„Želja nam je nastaviti našu suradnju, u nadi da će ovo jedinstveno iskustvo biti od iznimne koristi Ford Trucks-u.“ dodao je. „Dani brzine na ledu Bajkalskog jezera“ godišnji je događaj koji vodi FIA (Međunarodna automobilska federacija) i RAF (Ruska automobilska federacija). Bajkalsko jezero u ruskom dijelu Sibira, s dubinom od 1.642 metra u najdubljem dijelu, najdublje je jezero na svijetu, tako da je bolje da led bude što deblji.

Comments

comments