Veliki porast prodaje Mercedesovih vanova

Ukupno je u prvom kvartalu ove godine prodano 76.328 lakih dostavnih vozila Sprinter, Vito, Vito Tourer i Citan, što je povećanje od 18,1% u odnosu na isto razdoblje lani

Globalne prodajne brojke Mercedesa za prvi kvartal ove godine pokazuju kako su, barem kod njih, kupci sve skloniji elektrificiranim vozilima, pogotovo u Europi. Mercedes-Benz je od siječnja do ožujka prodao 581.270 automobila (+ 21,8%), dok je prodaja Smarta ekspandirala za čak 65,9% ( 9.729 urbanih mikroautomobila), najviše zbog velike potražnje za potpuno električnim vozilima u Njemačkoj. Konkretno, čak jedan od četiri prodana automobila Mercedes i Smart na Starom kontinentu elektrificiran, dakle hibridan ili potpuno električan. 

Mercedes-Benz Vans su u prvom tromjesečju 2021. prodali znatno više lakih komercijalnih vozila u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (+ 18,2%). Ukupno je od siječnja do ožujka prodano 76.328 vozila Sprinter, Vito, Vito Tourer i Citan. Konkretno, u SAD-u s najboljim prvim tromjesečjem i u Europi, prodano je znatno više komercijalnih kombi vozila Mercedes-Benz nego u istom razdoblju prethodne godine. U Europi su eSprinter i eVito pridonijeli rastu. U Europi su rastu prodaje znatno doprinijeli eSprinter i eVito. S gotovo 1.200 prodanih elektrificiranih kombija u prvom tromjesečju, u istom su razdoblju premašili prošlogodišnji rezultat za oko 150%.

U drugoj polovici ove godine na tržište će doći novi Citan, dok sljedeće godine stiže njegova električna verzija. To će Mercedes Vans učiniti prisutnim s električnim kombijima u svakom segmentu.
Trenutni globalni manjak određenih poluvodičkih komponenti utjecao je na isporuke u prvom tromjesečju i nastavit će utjecati na prodaju i u drugom kvartalu. U Mercedesu kažu kako pomno prate situaciju i u stalnom su kontaktu s dobavljačima.

Comments

comments