Veliki opoziv Fordovog pickupa, otpadaju kotači

Ford opoziva gotovo 20.000 vozila F-serije Super Duty jer postoji šansa da se sklop kotača odvoji od prednje osovine. Konkretno, riječ je o vozilima koja su opremljena produžetcima glavčine prednjih kotača i dvostrukim stražnjim kotačima

Vlasnici ovih modela iz 2021. ovih dana dobili su Fordovu obavijest o opozivu models F-350, F-450, F-550 i F-600 Super Duty. Ford kaže da se vlasnicima vozila zahvaćenim opozivom daje naputak da ih zasad ne voze. Problem, u kojem postoji mogućnost otpadanja jednog ili oba prednja kotača, proizlazi iz nepravilnog zakretanja matica na produžetku glavčine prednjeg kotača. Evo kako to Ford opisuje: „Zbog pogreške u proizvodnom procesu dobavljača, automatska stanica za zatezanje i provjeru zakretnog momenta matica koje spajaju produživač glavčine prednjeg kotača s rotorom, je možda zaobiđena na traci za sastavljanje osovine. Stoga matice možda nisu zategnute prema specifikaciji.”

Ford kaže da bi vozači mogli opaziti “vibracije i buku tijekom vožnje” dok se matice otpuštaju. Trgovci će pregledati matice s obje strane i, ako je potrebno, zategnuti ih prema točnim proizvođačkim specifikacijama. Kome je odmah pao na pamet Kragujevac i Zastavini poluproizvodi?
Trenutno postoje dva izvješća o odvajanju prednjeg kotača dok je pickup u pokretu. Međutim, srećom, do sada s ovim problemom nisu bile povezane ozljede ili nesreće. Ova akcija odnosi se na 17.616 vozila u SAD-u i saveznim teritorijima, 1.779 u Kanadi i 231 u Meksiku.

Comments

comments