Unimog Club Gaggenau pomogao stradaloj Baniji

Pomoć potresom razrušenom kraju i dalje stiže sa svih strana, a tek sad se otkrilo kako su ljubitelji Unimoga i MBtrac među prvima dojurili iz Njemačke i donijeli deke, odjeću, dječju hranu, radijatore, poljske krevete i lijekove

Kad se između Božića 2020. i Nove 2021. godine zatresla zemlja na baniji, a gradovi Glina, Petrinja, Sisak i nebrojena sela u regiji teško stradala, brzo su reagirali i iz kluba vozila koja su stvorena za rad i intervencije u najtežim uvjetima – a to je Mercedes-Benz Unimog. “Moramo pomoći”, bila je prva reakcija na dolazne izvještaje o katastrofi René Dusseldorpa, generalnog direktora tvrtke Gaggenau Merex i Mertec, kao i zamjenika predsjednika Unimog kluba Gaggenau. Inače, Klub Unimog Gaggenau e.V. međunarodno je udruženje prijatelja Unimoga i MBtraca s trenutno preko 7400 članova u 42 zemlje.

RENÉ DUSSELDORP I GREG KÖHLER U PETRINJI PORED UNIMOGA U 4000

Ništa nije ostalo na riječima, dapače. Već nekoliko dana kasnije René Dusseldorp i kopilot Greg Köhler probili su se do Hrvatske i Petrinje Unimogom U 4000 s prikolicom. Prtljažnik je bio pun deka, odjeće, dječje hrane, radijatora, poljskih kreveta i lijekova. Izmjenom vozača za upravljačem, oko 900 kilometara dugačka ruta do Petrinje mogla se svladati bez većih pauza, tako da se 14 metara dug Unimog s prikolicom, ukupne težine od 11 tona ubrzo našao usred srušenih zgrada i uništenih cesta.

Prikolica puna pomoći

Markus Hrkač, čiji članovi obitelji i prijatelji žive u Petrinji, zajedno sa svojim prijateljem Andréom Dusseldorpom, sinom Renéa Dusseldorpa, prvi su sa Sprinterom i Vitom odjurili odvesti pomoć u stradalu regiju. Njihova isustva i izvješća pomogla su u pripremi i izvršavanju misije pomoći koja se, kao i sve druge morala odviti pod strogim ograničenjima zbog pandemije Covid-19. “Bez cijepljenja i testa na koronu morali smo u roku od 78 sati dovesti donacije do Petrinje i okolnih sela, predati ih i napustiti zemlju”, prisjeća se René Dusseldorp. U 15-satnoj vožnji tim se vratio u Gaggenau. Tamo je ova humana misija s Unimogom uspješno dovršena nakon dva naporna dana, s 1800 prijeđenih kilometara i vrlo malo sna.

Comments

comments