U Wörthu je započela proizvodnja električnog Actrosa

Novu proizvodnu liniju za električne kamione zajednički su pustile u rad Daniela Schmitt, ministrica gospodarstva i prometa u pokrajini Porajnje-Palatinat i Karin Rådström, članica Upravnog odbora Daimler Truck AG odgovorna za Mercedes-Benz Trucks

Nakon što je sredinom lipnja Mercedes-Benz eActros imao svoju svjetsku premijeru, jučer je prvo serijsko vozilo sišlo s proizvodne linije u novom Future Truck Centru u tvornici Wörth. Čast da službeno otvore proizvodnu liniju i time obilježe početak rada u najvećoj tvornici kamiona Mercedes-Benz pripalo je Danieli Schmitt, ministrici gospodarstva u pokrajini Porajnje-Pfalz i Karin Rådström, članici Upravnog odbora Daimler Truck AG, odgovornoj za Mercedes-Benz Trucks, zajedno sa Svenom Gräbleom, šefom operacija Mercedes-Benz Trucks, dr. Andreasom Bachhoferom, voditeljem tvornice i proizvodnje Wörth, i Thomasom Zwickom, predsjednikom tvorničkog radničkog vijeća.

Prvi Mercedesov serijski električni kamion se proizvodi u Future Truck Centeru, proizvodnoj hali u zgradi 75, koja je službeno puštena u rad s početkom serijske proizvodnje. U budućnosti će se ovdje odvijati elektrifikacija i drugih CO2-neutralnih Mercedes-Benzovih kamiona koji su već u pripremi. Serijska proizvodnja eEconica, razvijenog za komunalnu uporabu, trebala bi započeti u drugoj polovici 2022. Baterijski električni eActros LongHaul za prijevoz na velike udaljenosti trebao bi biti spreman za serijsku proizvodnju 2024. godine. U prvom koraku, serijski model eActrosa dostupan je u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Nakon toga slijede i druga europska tržišta.

Comments

comments