U Hrvatskoj već naručeno prvih deset kamiona DAF NG

Samo nekoliko dana nakon što su prodajni predstavnici DAF Hrvatske poslali prve ponude za netom predstavljene kamione DAF Nove Generacije, prve narudžbe su počele pristizati, pa je jasno kako je pred nama veliki hit

Ne treba biti vidovnjak kako bi bilo jasno da je nova generacija teških kamiona DAF “osuđena” na uspjeh već od prvog dana. Već smo pisali kako su u Eindhovenu za samo dva tjedna upisali ravno tisuću narudžbi, a veliko zanimanje za kamion koji je sam vrh dostupnih tehnologija vlada i u Hrvatskoj. Naime, trebalo je svega nekoliko dana nakon što su prodajni predstavnici DAF Hrvatske poslali prve ponude za netom predstavljene kamione, da počnu pristizati prve narudžbe. Naručena su dva kamiona XG+ s najvećom kabinom na tržištu, šest XG i dva XF-a. Isporuke naručenih tegljača očekuju se početkom studenog.

Nova generacija DAF-ovih teških kamiona nudi obilje prostora i poboljšanu aerodinamiku, uz više komfora i opreme, nove sustave pasivne i aktivne sigurnosti, i još štedjiviji pogonski sklop. Za pogon se koriste potpuno osuvremenjeni motori PACCAR MX-11 i MX-13 uz koje se standardno isporučuje automatizirani mjenjač TraXon. Osim što motori imaju manju potrošnju goriva i emisiju CO2, nižem TCO-u doprinosi i servisni interval produžen na 200.000 km. Prvi demo modeli dolaze početkom listopada, kada će se potencijalni kupci moći iz prve ruke upoznati s novom generacijom tegljača, koja postavlja nove standarde na tržištu.

Comments

comments