Toyota vodi kvalitetom

U TÜV izvještaju je čak 14 Toyotinih modela zauzelo pozicije među prvih 10 u raznim kategorijama

Toyota tako slavi kao veliki pobjednik titulu najpouzdanije marke u Njemačkoj.  U TÜV izvještaju za 2016. među prvih deset ima čak 14 zauzetih pozicija. Od navedenih 14 čak u sedam rangiranja Toyota je zauzela mjesto među prvih pet u različitim starosnim kategorijama. Baš kao i prethodnih godina, modeli su pokazali svega par negativnih osobina prilikom opće kontrole.

Prius je jedan od najpouzdanijih automobila na cesti, zauzimajući drugo mjesto u obje kategorije od šest do sedam godina i od osam do devet godina. Hibridni pionir je u dobrom društvu u obje starosne kategorije: Auris i Yaris zauzimaju peto i šesto mjesto u kategoriji od šest do sedam godina starosti vozila. U kategoriji od osam do devet godina, odličan rezultat marke dodatno je poboljšan s Corollom Verso na četvrtoj poziciji, RAV4 na šestoj, Yarisom na sedmoj i Corollom na desetoj poziciji.

U kategoriji od deset do jedanaest godina starosti vozila, Toyota je također pokazala da starost vozila nije prepreka pouzdanosti zauzevši s pet modela rang među prvih sedam. Corolla Verso i RAV4 zauzeli su drugo i treće mjesto, nakon njih slijede Avensis na broju četiri. Šestu i sedmu poziciju zauzeli su Corolla i Yaris.

Među novijim vozilima Toyota je zabilježila još jedan vrhunski rezultat s Yarisom koji je rangiran kao deveti u kategoriji vozila od dvije do tri godine starosti.

Kako bi kreirali TÜV izvješće, ispitivači i stručni časopis “Auto Bild” uključuje devet milijuna općih kontrola na 233 modela vozila. Ovogodišnja rang lista daje vrijedne smjernice za kupce novih i rabljenih vozila.

Comments

comments