Toyota i VDL razvijaju kamion s gorivnim ćelijama

Cilj suradnje dva velika proizvođača je ubrzanje dekarbonizacije logističkog sektora, što je važan faktor u ispunjavanju ciljeva TME-a za postizanjem CO2 neutralnosti do 2040. godine, dok će prvi kamion biti predstavljen već ovoga ljeta

Toyota Motor Europe (TME) i VDL Groep (VDL) planiraju proboj na tržište teških kamiona na vodik u Euvropi, koristeći Toyotinu tehnologiju gorivih ćelija.  Cilj ove suradnje je ubrzanje dekarbonizacije logističkog sektora, što je važan faktor u ispunjavanju ciljeva TME-a za postizanjem CO2 neutralnosti do 2040. godine. Potencijal korištenja kamiona na vodik je veliki, jer je masa gorivnih ćelija u kombinaciji s elektromotorima manja u odnosu na uobičajene pogonske sustave s dizelskim motorima i velikim rezervoarima, čime se postiže veća nosivost. A baterijski pogon da ne spominjemo.

Kamionski rezervoar s vodikom se može napuniti jednako brzo kao i rezevoar s dizelskim gorivom, a ključni faktor su ispušni plinovi, jer gorivne ćelije ne emitiraju CO2 nego vodenu paru (H2O). “VDL Special Vehicles vjeruje u budućnost bez emisija za srednje teški i teški on i offroad transport. Stoga smo izuzetno ponosni što radimo s Toyotom na ovom inovativnom tehnološkom projektu, koji će nam omogućiti da proširimo naše aktivnosti u pogonu na vodik!” rekao je Hans Bekkers, komercijalni direktor VDL Special Vehicles.

VDL Groep će pripremiti prvi kamion s gorivnim ćelijama do ljeta ove godine, nakon čega će uslijediti više vozila koja će se proizvoditi i testirati na TME-ovim logističkim rutama na jesen. Projekt će konsolidirati znanja o tome kako primijeniti kamione s gorivnim ćelijama, te pružiti daljnju dugoročnu podršku dekarbonizaciji logističkog sektora. Kamioni s gorivnim ćelijama će imati ključnu ulogu u rastu šireg europskog vodikovog ekosustava, snažno podržavajući dekarbonizaciju transporta i ekološku energetsku tranziciju.

“Radujemo se što ćemo započeti ovaj projekt s VDL Groep, jer će nam omogućiti da dalje dekarboniziramo naš transport komponenti, vozila i servisnih dijelova na duge relacije. Teški kamioni će ostati važan dio naše multimodalne strategije, a uvođenje kamiona s nultom emisijom, opremljenih našim modulima gorivnih ćelija, imat će snažan utjecaj na ukupno smanjenje CO2 u našoj logistici!” rekao je Leon Van Der Merwe, potpredsjednik lanca nabavke u Toyota Motor Europe. Ovaj projekt kamiona je jedan od mnogih koje je Toyota pokrenula s više partnera, uključujući projekte za laka komercijalna vozila, čamce, vlakove i autobuse.

Comments

comments