Toyota Hilux je Pickup godine za 2022/2023.

Na prigodnoj svečanosti organiziranoj tijekom salona Solutrans 2021. u Lyonu, međunarodni žiri IVOTY u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina, Hiluxu je dodijelio priznanje IPUA – International Pick-up Award

Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao međunarodni žiri Nagrade za lako teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina. Hrvatski predstavnik u žiriju je glavni urednik magazina Kamion&Bus Matko Jović. Svakom proglašenju pobjednika prethodi zajedničko testiranje svih automobila koji se natječu za ovu prestižnu nagradu. Ove godine je ono održano početkom listopada u Hrvatskoj. na Velebitu i trajalo je tri dana.

Foto Boris Kačan

U konkurenciji su bili Jeep Gladitor, Isuzu D-Max, te Toyota Hilux koja je na kraju i proglašena najboljim automobilom. Međunarodni žiri prepoznao je Hiluxov snažan i uglađen pogonski sklop, besprijekorno upravljanje i legendarnu kvalitetu, trajnost i pouzdanost. Osim toga, žiri je prilikom ocjenjivanja u obzir uzeo i sve veću privlačnost Hiluxa na rastućim tržištima vozila s dvostrukom namjenom – za slobodno vrijeme i gradsku vožnju. „Višenamjenska vozila se proizvode i prodaju u cijelom svijetu, pri čemu se i proizvod i tržište neprekidno razvijaju, a mnoge marke postavljaju visoke standarde performansi, sigurnosti i udobnosti za vozača i suvozača“, objasnio je Jarlath Sweeney, predsjednik žirija IVOTY.

Foto Boris Kačan

Didier Gambart, potpredsjednik za Prodaju, marketing i iskustvo kupca u Toyota Motor Europe: „Tijekom više od 50 godina Hilux je uvijek predstavljao izvanrednu kvalitetu, trajnost i pouzdanost, kao i izuzetne terenske sposobnosti. Najnovijim Hiluxom proširili smo ponudu motora novim 2,8-litarskim dizelskim motorom koji nudi još veću profinjenost i snagu!” Danas se Hilux proizvodi u šest, a prodaje u 180 zemalja diljem svijeta. S do danas isporučenih više od 18 milijuna vozila, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

Comments

comments