Tokyo 2020: Samovozeće Toyote se vratile u promet

Nakon kratke stanke nakon što je prošlog tjedna Toyotino automatizirano vozilo udarilo sportaša s oštećenim vidom, ovi simpatični minibusevi ponovno voze olimpijskim selom u Tokiju

Aramitsu Kitazono, član japanske judo reprezentacije, udaren je dok je prošlog četvrtka prelazio pješački prijelaz. Sportaš nije bio ozbiljno ozlijeđen, ali morao se povući s događaja zbog posjekotina i modrica. Vozila će sada imati veću kontrolu rukovatelja i dodatno osoblje kako bi se osiguralo dse ne ponovi nalet na ljude.U priopćenju je Toyota rekla: “Senzor vozila otkrio je pješački prijelaz i aktivirao automatsku kočnicu, a operater je aktivirao i kočnicu u nuždi. Međutim, vozilo i pješaci došli su u kontakt prije nego što se potpuno zaustavilo”.

Tvrtka je priopćila kako će operaterima sada biti omogućena kontrola brzine kretanja vozila, te će svako vozilo imati dva člana posade. Nove sigurnosne značajke uključivat će i glasnije zvukove upozorenja, dok će se vodiči za pješake na prometnim prijelazima u paraolimpijskom selu sa šest povećati na 20.Toyota je također rekla da će nastaviti poboljšavati sigurnost “svakodnevno”, sve dok se selo ne zatvori. Tvrtka naglašava kako surađuje s lokalnom policijskom istragom kako bi se utvrdio točni uzrok ove neočekivane nesreće.

Comments

comments