Sunsundegui će proizvoditi karoserije za Volvo Buses

Nakon što je Volvo odlučio zatvoriti svoju tvornicu autobusa u Poljskoj i orijentirati se samo na autobusne šasije, suradnja sa Sunsundeguijem dolazi kao svojevrsna zamjena, odnosno promjena poslovnog modela Volva u Europi

Španjolska kompanija Sunsundegui, sa sjedištem u gradu Alsasua (pokrajina Navarra) je potpisala Pismo namjere (LoI) s Volvo Buses, pa će preuzeti proizvodnju karoserija po licenci Volvo, za autobuse Volvo 9700 i Volvo 9900. Očekuje se da će proizvodnja započeti u svibnju 2024. godine, a prvi modeli na tržištu se očekuju početkom 2025. Pismo namjere koje su potpisale obje strane uključuje dvostruki sporazum: transfer tehnologije i procesa dizajniranja i proizvodnje, te prijenos sustava nabave.

Nakon početka proizvodnje plan je dostići kapacitet od dva autobusa dnevno, što će zahtijevati postepeni proces u trajanju od 9 do 12 mjeseci. Ugovor s Volvo Busom, Sunsundeguijevim referentnim partnerom, omogućit će povećanje proizvodnog kapaciteta ovog karoserista na ukupno četiri autobusa dnevno, dostižući 850 jedinica godišnje. Sunsundegui će tako zadržati i svoj trenutni portfolio proizvoda.

José Ignacio Murillo, Sunsundegui

Ovaj sporazum će uključivati zapošljavanje 400-500 direktnih i indirektnih novih radnika u naredne četiri godine. “Radujemo se partnerstvu sa Volvo Buses sa kojim dijelimo posvećenost pružanju održivog, sigurnog i efikasnog putovanja autobusom, što je čvrst temelj za uspješno partnerstvo” rekao je José Ignacio Murillo, izvršni direktor Sunsundeguija. Karoserije Volva 9700 DD i dalje će proizvoditi finska Carrus Delta, dok će proizvodnja šasija ostati u švedskim tvornicama Volvo Buses u Boråsu i Uddevalli.

Šveđani su nedavno potpisali ugovor s egipatskim proizvođačem autobusa MCV za proizvodnju električnih gradskih i srednjih autobusa Volvo Buses za Europu. Oba su u skladu s novim poslovnim modelom Volvo Buses za europska tržišta, koji se fokusira na proizvodnju šasija i favorizira suradnju s vanjskim proizvođačima. Proizvodnja autobusa u Meksiku i Sjevernoj Americi nije pod utjecajem promjena u Europi i ostaje u potpunosti pod Volvom.

Comments

comments