Sava predstavlja nove teretne gume serije 5

Svestrane, izdržljive i otporne gume primjerene su za gradsku vožnju i regionalnu distribuciju, te za vožnju na dugim relacijama. Pridonose smanjenju operativnih troškova voznih parkova, i na svim osovinama imaju oznaku 3PMSF

Novu seriju guma iz Kranja čine gume Avant 5 za upravljačku osovinu, Orjak 5 za pogonsku osovinu i Cargo 5 za prikolice. Serija je namijenjena prijevoznicima koji traže izdržljive i pouzdane cjelogodišnje gume. Naime, gume Sava serije 5 u svim dimenzijama i na svim osovinama imaju oznaku pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF), što dokazuje njihovu usklađenost s najzahtjevnijim propisima za zimske gume. Idealan su odabir za prijevoznike koji među markama vrijednim povjerenja traže rješenje za različite vrste cestovnih prijevoza i žele postići odličan omjer cijene i kvalitete.

Guma za upravljačku osovinu Sava Avant 5 ima dezen s pet rebara s izraženom krivuljom u žljebovima, što se odražava u manjem trošenju pri skretanju. Većoj izdržljivosti gume pridonose i četiri posto veći volumen gume u gaznom sloju koji je na raspolaganju za trošenje te 1 milimetar dublji žljebovi nego kod njezine prethodnice. Guma ima i veliku nosivost, pa se može nositi sa zahtjevima najnovijih generacija kamiona, koji zbog ekoloških standarda EURO 6 i komponenti povezanih s elektrifikacijom imaju veću masu na upravljačkoj osovini.

Guma za pogonsku osovinu Orjak 5 također se ponosi robusnim dezenom s pet rebara i brojnim lamelama koje osiguravaju snažno prianjanje u svim vremenskim uvjetima. Njezina poluotvorena rebra na ramenome dijelu imaju ojačavajuće elemente koji omogućuju manje trošenje. Guma Cargo 5 za prikolice svojom otpornom konstrukcijom omogućuje velik potencijal prijeđenih kilometara. Oznaku 3PMSF zaslužila je dezenom s dubokim lamelama koje stvaraju dodatne prianjajuće rubove.

Pri kontaktu s cestom oni povećavaju prianjanje i učinkovitost kočenja na mokroj podlozi. Guma ima i veći volumen gume u potkanalskom sloju, što smanjuje rizik od oštećenja karkase, a time povećava mogućnost obnavljanja gaznog sloja i posljedično produžuje životni vijek gume. Nižim operativnim troškovima dodatno pridonosi i smjesa gaznog sloja koja omogućuje manji otpor kotrljanja, što pomaže povećati iskoristivost goriva i osigurava veći broj prijeđenih kilometara.

Comments

comments