Rock spektakl za dolazak T-Roca

Novi član SUV obitelji Volkswagen koji spaja suverenost SUV-a s dinamikom kompaktnog hatchbacka predstavljen je u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla

T-Roc je novo lice u ponudi Volkswagena. SUV B segmenta, po želji dostupan s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače (uključuje funkciju 4MOTION Active Control), spaja suverenost SUV modela s agilnošću sportskog kompaktnog vozila. Kako je rečeno na predstavljanju u Tehničkom muzeju Nikola Tesla,  on se jednako dobro snalazi u urbanom svijetu i na dužim dionicama. Atletske vanjske dimenzije i progresivni vanjski dizajn na raspolaganju imaju jedanaest vanjskih boja, četiri boje krova i ukupno 24 kombinacije boja. U unutrašnjosti vozila spojene su avangarda i visoka funkcionalnost. Model se nudi isključivo s pet vrata, te dolazi s prtljažnikom od 445 litara (najvećim u segmentu), sedam različitih dekora u boji te cockpitom koji je u velikoj mjeri digitaliziran i umrežen. T-Roc je naime prvi SUV u klasi s opcijskim digitalnim instrumentima Active Info Display nove generacije. Zajedno s infotainment sustavima u staklenom dizajnu na taj način nastaju digitalno vidno polje i razina rukovanja. Tome odgovara nova, umrežena matrica iz ponude „Volkswagen Car-Net“ sa svojim aplikacijama i mobilnim online uslugama.

U ponudi se nalaze tri benzinska i jedan turbodizelski motor. Benzinci su TSI s 85 kW/115 KS; 110 kW/150 KS i 140 kW/190 KS) dok dizele predstavlja TDI sa 110 kW/150 KS. Još dva turbodizela uskoro će proširiti ponudu. Svih šest motora odlikuje se turbopunjenjem i izravnim ubrizgavanjem. Osnovni model T-Roc 1.0 TSI sa snagom od 85 kW i prednjim pogonom uključujuće sustav nadzora okoline „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka, multikolizijsku kočnicu i potporu zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist“. Namještanja sustava potpore te komfornih i infotainment sustava mogu se pohraniti preko serijske funkcije personalizacije, pozvati putem ključa vozila i na taj način prilagoditi dotičnom vozaču. Uz to, naravno da je uključena i sva uobičajena oprema za sigurnost i komfor.

Ovaj originalni automobil i službeno je dostupan kod svih ovlaštenih Volkswagen partnera s cijenom od 142.000 kn naviše.

Comments

comments