Renault Trucks D Wide Z.E. je dobio solarne panele

Snažno posvećen održivom transportu, Rhyner Logistik upravo je nabavio električni Renault Trucks D Wide Z.E. za opskrbu supermarketa Denner. Kao dio ovog pristupa, švicarski prijevoznik također je na kamion ugradio solarne panele za pogon rashladne jedinice

Potpuno električni Renault Trucksov 26-tonski D Wide Z.E. upravo se pridružio floti od više od stotinu kamiona švicarskog prijevoznika Rhyner Logistik. Sada opskrbljuje supermarkete Denner u Zürichu i njegovim predgrađima, poštujući pritom okoliš i kvalitetu života lokalnog stanovništva. Kako bi svojim održivim pristupom napravili korak dalje, u Rhyner Logistik su odlučili postaviti solarne panele na nadogradnju kako bi osigurali zelenu energiju za rashladnu jedinicu. Ovaj je sustav posebno pogodan za transport u kontroliranim temperaturnim uvjetima, jer je hlađenje najpotrebnije kada su vanjske temperature visoke, i sunce jako.

Kako je uvjeren da je električna mobilnost najučinkovitiji način postizanja ugljične neutralnosti, Rhyner Logistik je nabavio i stanicu za brzo punjenje. Za optimizaciju autonomije, kamion se puni u skladištu tijekom utovara. Budući da se kamion vozi u urbanom okruženju koje zahtijeva često kočenje, rekuperacija energije također dovodi do uštede od 20 do 30%, što se pretvara u dodatne kilometre. To je globalni pristup kod električnih vozila koji postiže optimalan i vidljiv rezultat.

Comments

comments