Red Dot Design Award 2022. za dva MAN-a Lion S

Ovogodišnja dizajnerka nagrada dodijeljena je za emocionalnu i vozačima usmjerenu posebnu MAN liniju opreme Lion S za kamione i kombije. Žiri je nagradio skladnu međusobnu igru ​​ekskluzivnih stilskih elemenata i karbonskog izgleda u interijeru i eksterijeru

Dva modela s vrha ponude tvrtke MAN Truck & Bus, tegljač TGX Lion S i kombi TGE Lion S impresionirali su 48-člani međunarodni žiri stručnjaka za dizajn iz 23 zemlje – za dodjelu nagrade Red Dot Design Award 2022. U zahtjevnoj konkurenciji s prijavljenim proizvodima iz oko 60 zemalja u kategoriji “Gospodarska vozila” prevladali su šleper i kombi minhenske tvrtke, dok je službena dodjela nagrada održana 20. lipnja u Essenu. “Red Dot Design Award za individualizirane modele Lion S posebno je lijep uspjeh za našu tvorničku ponudu MAN Individual i rastuću obitelj Lion S. Kada je riječ o gospodarskim vozilima, nije važna samo učinkovitost, već također emocija”, izjavio je Friedrich Baumann, član Izvršnog odbora za prodaju i rješenja za kupce u MAN Truck & Bus.

MAN TGX Lion S

Kaže i kako je logistici potrebna strast, posebno među onima koji su svaki dan na cesti, vozačima. “Želimo im dati ponos i poistovjećivanje s našim kamionima. U tu svrhu, MAN s modelima Lion S nudi pravi karakter“, dodaje. “U ovoj natjecateljskoj godini posebno me se dojmila izražena kreativnost o kojoj svjedoče nagrađeni proizvodi. Činjenica da još uvijek ima dizajna koji iznenađuju oblikom i funkcionalnošću doista je impresivna i hvale vrijedna. Kvaliteta ovih proizvoda jednaka je stupnju inovativnosti što ih čini zasluženim pobjednicima Red Dot nagrade: Dizajn proizvoda 2022.” rekao je profesor dr. Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dota, pohvalivši uspješne natjecateljske radove, uključujući MAN-ove modele Lion S u kategoriji “Gospodarska vozila”.

Carolin Schütt, odgovorna za dizajn boja i materijala i Rudolf Kupitza, voditelj središnjeg dizajna u MAN-u

Kamion TGX za duge relacije i kombi TGE u verziji Lion S, sa svojim emotivnim dizajnom, visokokvalitetnim materijalima i profinjenim stilskim elementima, ekskluzivni su vrhunski modeli u svojim serijama. “Upravo zato što dobra upotrebljivost određuje dizajn gospodarskih vozila, izbor boja i materijala je tako ključan. Zato smo dosljedno u njih ugrađivali ne samo ono što bi nam povratno javili, već i dojmove iz prakse profesionalnih vozača i poduzetnika – već od razvojne faze naše nove generacije kamiona . Vozači bi se trebali osjećati ugodno na svom radnom mjestu i biti ponosni na posao koji rade, koji je toliko važan za sve nas. Naši modeli Lion S dosljedno utjelovljuju ovaj pristup.” objašnjava Carolin Schütt, koja je odgovorna za dizajn boja i materijala ekskluzivnih vozila u dizajnerskom odjelu MAN Truck & Bus.

MAN TGE Lion S

Izvana, ovaj uspješni dizajnerski rad vidljiv je u aplikacijama karbona na branicima i retrovizorima, kao i crvenim detaljima u kombinaciji s piano crnim područjem hladnjaka. Taj dizajnerski jezik također je usvojen u unutrašnjosti: crveni ukrasni šavovi na kožnom upravljaču, crveni pojasevi, kožna sjedala od alcantare s crvenim dijamantnim šavovima te odgovarajući nasloni za ruke i umetci na vratima karakteriziraju kabinu. Naravno, naslone za glavu krasi vezeni crveni lav. Detaljan i praktičan dizajn interijera i eksterijera impresionirao je žiri. Stručnjaci su zaključili da se modeli Lion S koje su prijavili MAN-ovi stručnjaci za dizajn boja i materijala ističu među brojnim proizvodima prijavljenim u kategoriji “Gospodarska vozila” te su stoga ovim posebnim “lavovima” dodijelili laskavo priznanje.

Comments

comments