Red Dot Award za dizajn nove Opel Astre

Da je najnoviji Opel u obje karoserijske verzije pravi lovac na poglede zaključio je i stručni žiri za dodjelu vrijednog dizajnerskog priznanja, koji je ovom bestseleru dodijelio nagradu Red Dot Award 2023. u kategoriji dizajn proizvoda

To je još jedno u nizu priznanja za novu Astru koja je osvojila Zlatni volan 2022., a izabrana je i za Obiteljski automobil godine 2022. Nezavisni stručni žiri za dodjelu nagrade German Car Awards (GCOTY) proglasio ju je Njemačkim kompaktnim automobilom godine 2023. „Najnovija generacija automobila Opel Astra posve utjelovljuje našu filozofiju odvažnog i besprijekornog dizajna. Kao i svaki novi model Opela, Astra ima upečatljivo lice branda Opel Vizor i objedinjuje inovativnu tehnologiju i emocionalni dizajn. U skladu s tim načelom razvili smo i kokpit. Potpuno digitalni Pure Panel omogućuje intuitivnu upotrebu i usmjeren je na osnove!”, rekao je Opelov dopredsjednik za dizajn Mark Adams.

Nova generacija automobila Opel Astra sljedeća je u dugom nizu osvajača nagrade Red Dot Award iz Rüsselsheima. Ovu prestižnu nagradu već su osvojili brojni Opelovi modeli i marketinške kampanje. Red Dot Award, kao jedno od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu, već više od 60 godina nagrađuje inovativni dizajn u kategorijama „dizajn proizvoda”, „dizajn brandova i komunikacijskih alata” te „koncept dizajna”. Za 2023. stručni žiri ocijenio je proizvode iz 60 zemalja. Treba napomenuti i kako postupak dodjele nagrade nije natjecanje, već testiranje pojedinačnih proizvoda.

Comments

comments