Prvo hrvatsko komunalno vozilo slavi 10. rođendan

Nakon što je prvi Muvo isporučen u norveški grad Bergen, to svestrano vozilo danas održava preko 30 hrvatskih i na desetke svjetskih gradova, uključujući Budimpeštu, Prag, München, Pariz, Istanbul i australski Brisbane

Jedan od vodećih europskih proizvođača komunalnih vozila, ovih dana obilježava 10 godina Muvo vozila na tržištu. Iako Rasco danas u svom proizvodnom pogonu u Kalinovcu ima više od 80-ak vrsta vozila, strojeva i nadogradnji, Muvo zauzima važno mjesto u povijesti kompanije jer je dao veliki doprinos u njenom pozicioniranju među vodećim proizvođačima profesionalne komunalne opreme u Europi. Multifunkcionalni komunalni nosač priključaka za uređenje urbanih sredina u potpunosti je razvijen i proizveden u Rascovom pogonu u Kalinovcu.

Idejni koncept vozila i projektni zadatak izradio je Frane Franičević, a projekt je trajao četiri godine. Prvi MUVO je predstavljen 2012. godine na sajmu IFAT u Münchenu, i izazvao je veliko zanimanje kupaca i posjetitelja. Serijska proizvodnja je krenula 2013., a većina prvih primjeraka je prodana u Hrvatskoj, kako bi se dobile kvalitetne informacije o ponašanju stroja u realnim uvjetima rada i osigurala efikasna i brza servisna podrška. Vozilo konstantno prolazi kroz poboljšanja, sukladno komentarima korisnika i potrebama tržišta. 

Prvi Muvo isporučen je u norveški grad Bergen i još uvijek je u funkciji njihove zimske službe gdje je tijekom godina skupio preko 10.000 radnih sati. Muvo danas održava preko 30 hrvatskih i na desetke svjetskih gradova, uključujući Budimpeštu, Prag, München, Pariz, Istanbul i australski Brisbane. MUVO je tako prisutan u gotovo cijeloj Europi, Aziji i Australiji. U Makedoniju je u lipnju otpremljen 350-ti Muvo, a prigodom okruglog rođendana slavljenik je dobio novu vlastitu web stranicu muvo.rasco.hr. Zasluženo, jer se Rasco ovim multipraktikom pozicionirao uz bok svjetskim proizvođačima.

‘Muvo je objedinio odlične radne performanse, multifunkcionalnost i kvalitetu. Naši kupci u jednom vozilu izmjenom priključaka dobivaju kompaktnu čistilicu, vozilo zimske službe, kosilicu, stroj za zalijevanje parkova, podiznu platformu i još mnogo toga’, ističe Ivan Franičević, predsjednik uprave Rasca dodajući  kako je znanje prikupljeno tijekom razvojnih i proizvodnih procesa Muvo-a poslužilo kao važna baza kod kasnijih istraživačko-razvojnih procesa novih vozila, poput čistilice Lynx.

Comments

comments