Predstavljene dvije najlakše silos poluprikolice

Kässbohrer je prigodnom prezentacijom na hrvatskom tržištu predstavio novu laganu silo poluprikolicu koja je razvijena i prilagođena potrebama prijevoza cementa, a s masom od 4280 kg je najlakša te vrste na cestama

Dvije zanimljive poluprikolice predstavila je sredinom tjedna Auto Hrvatska, zastupnik Kässbohrera za hrvatsko tržište. Zvijezda prezentacije je bila poluprikolica K.SSL 33 obujma 33 m3, optimizirana za prijevoz cementa. Budući da, uzimajući u obzir disperzivna svojstva cementa, posebna konstrukcija smanjuje mrtve prazne prostore koji nastaju prilikom punjenja silosa, time nudi optimalnu iskoristivost tovarnog prostora – što je bolje nego kod prikolica veće zapremine. Potpuno aluminijski dizajn omogućuje prikolici malu masu praznog vozila od samo 4.280 kilograma, što je čini najlakšom te vrste na tržištu.

Kässbohrer K.SSL 33 foto Boštjan Paušer

Svojim dizajnom i konstrukcijom podvozja postiže visoku upravljivost čak i u iznimno zahtjevnim cestovnim uvjetima. Kässbohrer K.SSL nudi fleksibilne mogućnosti pražnjenja u različitim uvjetima rada. Dostupan je širok raspon opcija istovara tereta, kao i dodatnih komora, ovisno o zahtjevima kupaca. Novim je dizajnom dodatno povećana stabilnost poluprikolice. Uz cestovni test na 30.000 km u različitim uvjetima vožnje, u Kässbohrerovom je razvojnom centru testirana na 10.000 ciklusa i 1.000.000 km simulatora cestovne vožnje, što čini približno 20 godina korištenja u redovnim uvjetima eksploatacije.

Kässbohrer K.SSK 60

Dizajn sustava ispuštanja omogućuje slobodan protok materijala, sprječavajući njegovo nakupljanje unutar ispusnog konusa. Kässbohrerove silos poluprikolice dostupne su u volumenima od 31 m3, 33 m3, 35 m3, 38 m3, 40 m3 i 45 m3. Istom prigodom predstavljena je kiper silos poluprikolica K.SSK 60 za prijevoz praškastih i granuliranih materijala. S masom vozila od 6000 kg, K.SSK 60 je laka poluprikolica s glatkim aluminijskim površinama i poboljšanim kutovima protoka, čime omogućuje lagan i neprekidan protok materijala. Radnoj učinkovitosti pridonosi i 5-stupanjska kiperska hidraulika s tlakom od 150 bara.

Kässbohrer K.SSK 60 foto Boštjan Paušer

Poluprikolica K.SSK 60 omogućuje brzo i precizno punjenje kroz pet otvora te pražnjenje putem elektropoliranog konusa te 4-inčnog razdjelnika od nehrđajućeg čelika u standardnoj opremi. Serija vozila K.SSK može biti opremljena sustavom Kässbohrer DTC za digitalni nadzor svih sustava poluprikolice i s upravljanjem putem aplikacije na tabletu ili pametnom telefonu. Kässbohrer kiperske silo poluprikolice dostupne su s volumenom u rasponu od 40 do 90 m3. Također, dostupne su i verzije za ADR prijevoz opasnih tvari i kontejneri za intermodalni transport.

Comments

comments