Pilgreensi stigli u Zagreb

Tri francuska studenta električnim tuk-tukom putuju od Bangkoka do Toulousea

Karen, Remy i Ludwig, su prije tri mjeseca krenula na epsko putovanje u električnom tuk-tuku sa solarnim čelijama. Nakon Tajlanda, Laosa, Kine, Kazahstana, Rusije, Gruzije, Armenije i Turske ovaj trio u svojem je tuk-tuku stigao i do Zagreba.

U prosincu 2014., samo godinu dana prije nego su se svjetski lideri sastali u Parizu i postigli svjetski klimatski sporazum, Karen, Remy i Ludwig razmišljali su kako voditi uzbudljiv i smislen život. Razmišljali su o tome kako pozitivno utjecati na ovaj svijet. Njihova ideja: putovanjem preko Euroazije u električnom tuk-tuku pokazati svima da je električna energija najbolji put.

Kada su se susreli u klupama svojega fakulteta IAE Toulouse u Južnoj Francuskoj, nisu ni pomislili u što će se njihovo prijateljstvo pretvoriti. Nakon što su se Karen i Ludwig upoznali s bučnim tuk-tukom u Bangkoku, počeli su razmišljati o tome kako bi mogli zaštiti okoliš. Njihova razmišljanja i težnje doveli su ih do osnivanja neprofitne organizacije. Zajedno s Rémy razvili su projekt, osigurali velike sponzore i na kraju kupili električni tuk tuk u Bangkoku. Uputili su se na svoje epsko putovanje pod imenom Pilgreens. Njihov je cilj potaknuti razmišljanja o električnoj energiji, dijeliti i učiti od drugih. Često organiziraju konferencije na prestižnim sveučilištima gdje razgovaraju sa studentima, znanstvenicima i stručnjacima u području energetike i mobilnosti.

Comments

comments