PETRONAS Team De Rooy IVECO spreman je za Dakar 2022

U novom izdanju relija Dakar legendarna nizozemska ekipa nastupit će s dva kamiona Iveco Powerstar, koje će voziti Janus van Kasteren jr i Hans Stacey, te Iveco Trakker s Mitchelom van den Brinkom za volanom

U tijeku su pripreme za PETRONAS Team De Rooy IVECO za Dakar 2022, najekstremnijem reliju na svijetu, koji će se po treći put održati u Saudijskoj Arabiji. Povijest Iveca s utrkom Dakar Rally seže do prvog izdanja, 1979. godine, kada je počeo osiguravati pomoćne kamione, a nastavila se kroz 80-e s modelima PAC 260 i 190. Suradnja između Iveca, Petronasa i De Rooy Teama započela je na reliju u Maroku 2011., kada je Iveco pobijedio s Trakkerom, započevši uzbudljivu priču koja je dovela do dvije pobjede 2012. i 2016. na reliju Dakar. Izdanje 2022. označit će jubilarni 10. Dakar Rally u kojem surađuju Iveco, Petronas i Team De Rooy. Petronas Lubricants International bit će glavni sponzor i tehnički partner koji će osigurati mazivo razvijeno u suradnji s Ivecom i FPT Industrial.

I ove godine je partner za gume Goodyear s kojim De Rooy surađuje još od 2015. Tim će voziti po ekstremnim terenima utrke na dva Iveco Powerstara i Trakkeru. Iveco će biti službeni dobavljač tima i opskrbljivati ​​ih vozilima, motorima i rezervnim dijelovima. Svi kamioni imaju motore Iveco Cursor 13 snage do 1000 KS koje je posebno projektirao FPT Industrial. Novo izdanje reli utrke Dakar ima novu rutu koja će vozače odvesti u nove krajolike i ogromna pješčana prostranstva, gdje će se natjecatelji morati nositi sa svim vrstama pješčanog terena, na stazama i lancima dina i kanjona. Trebat će im najbolje navigacijske vještine kako ne bi izgubili orijentaciju. Utrkivat će se na ukupno 8.000 km, od čega je 4.300 km specijalnih ispita.

Janus van Kasteren jr je vozač relija, a na Dakaru je treći put za volanom Iveca Powerstar Evo (vozilo #504) s navigatorom Marcelom Snijdersom i mehaničarom Darekom Rodewaldom. U prethodnim izdanjima utrke je nekoliko puta bio među prvih 10. Hans Stacey se prvi put natjecao na reliju Dakar 2004. Ovog puta vozit će Iveco Powerstar (#515) s navigatorom Antonom van Limptom i mehaničarom Randyjem Smitsom. Mitchel van den Brink je debitirao u utrci sa samo 16 godina, kada se pridružio ocu Martinu kao mehaničar/navigator na Dakaru 2019. Tada je bio najmlađi sudionik ove reli utrke. Vratio se na reli Dakar kao vozač u izdanju 2021. Ove godine po prvi put će se natjecati na Iveco Trakkeru (#524) s navigatorom Rijkom Mouwom i mehaničarom Bertom Donkelaarom.

Comments

comments