Pepsi uskoro dobija prve Tesline tegljače

PepsiCo Inc će u zadnjem tromjesečju godine konačno dobiti prvi set od predviđenih 100 električnih tegljača Tesla Inc, rekao je u ponedjeljak u intervjuu za CNBC prvi čovjek tvrtke Ramon Laguarta, iako Elon Musk upozorava na moguće kašnjenje

Proizvođač popularnih bezalkoholnih napitaka je još u prosincu 2017., odmah nakon predstavljanja rezervirao 100 Teslinih električnih tegljača, pošto nastoji smanjiti troškove za gorivo i emisije iz voznog parka. Tvrtka je ranije rekla da namjerava koristiti kamione za slanje grickalica i pića između proizvodnih i distribucijskih centara, kao i do trgovaca. “PepsiCo Inc. će u zadnjem tromjesečju godine konačno dobiti prvi set od predviđenih 100 električnih tegljača Tesla.”, rekao je početkom tjedna u intervjuu za CNBC prvi čovjek tvrtke Ramon Laguarta.

On je o ekološkoj distribuciji govorio na 26. konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, COP26. Prema Laguarti, promet čini 10% PepsiCoovih emisija. “Svoju flotu mijenjamo redovito, svakih deset godina manje-više…i već počinjemo kupovati električne kamione od Tesle. Mislim, ne želim nikoga promovirati, ali to je marka koju za sada koristimo, a prve isporuke će uslijediti u ovom četvrtom tromjesečju.”, rekao je.

Ipak, Elon Musk je upozorio kako će, već sukladno tradiciji tvrtke, termin za prve isporuke prebaciti još jednom – na 2022. zbog izazova u lancu opskrbe i ograničene dostupnosti baterijskih ćelija. Tako bi PepsiCo. u prosincu mogao dobiti svega 15 naručenih vozila. UPS; Walmart Inc, J.B. Hunt Transport Services Inc i distributer hrane Sysco Corp također su naručili Tesline električne tegljače koji će im biti isporučeni do 2023. godine.

Comments

comments