PACCAR zabilježio odlične rezultate u prvom kvartalu

Potražnja kupaca za kamionima Kenworth, Peterbilt i DAF je velika, a i isporuke vozila su se povećale u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na četvrti kvartal 2020. unatoč kroničnom nedostatku poluvodiča koji utječe na čitavu automobilsku industriju

“PACCAR javlja o vrlo dobrim prihodima i zaradi u prvom tromjesečju 2021. ”, rekao je Preston Feight, glavni izvršni direktor tvrtke. Dodao je kako su PACCAR Parts ostvarili rekordnu tromjesečnu prodaju i dobit zahvaljujući snažnim prijevozničkim aktivnostima, velikoj iskorištenosti kamiona, ulaganjima u distribuciju i inovativnoj tehnologiji kao što je platforma za e-trgovinu. Također, PACCAR Financial Services povećao je svoju profitabilnost zahvaljujući izvrsnoj kvaliteti portfelja i velikoj potražnji za rabljenim kamionima. Naravno, potražnja kupaca je vrlo velika i za novim kamionima Kenworth, Peterbilt i DAF.

Isporuke kamiona povećale su se u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na četvrti kvartal 2020. unatoč višemjesečnom nedostatku poluvodiča na tržištu, koji se odražava na globalnu automobilsku industriju. Peterbilt i Kenworth lansirali su nove atraktivne srednje i teške modele koji pružaju poboljšanu učinkovitost, napredne sustave za pomoć vozaču (ADAS) i vrhunsku udobnost. Uz to, DAF je ovaj mjesec počeo proizvoditi kamione CF Electric. DAF je u prvom tromjesečju ove godine postigao veliki tržišni udio od 16,6% u europskom segmentu iznad 16 tona.

Harry Wolters, predsjednik DAF-a, rekao je, “DAF kamioni pružaju kupcima iznimnu vrijednost zahvaljujući svojoj vrhunskoj kvaliteti i izvrsnoj učinkovitosti potrošnje goriva.” Inače, procjenjuje se da će se registracije na europskom tržištu kamiona iznad 16 tona, u ovoj godini nalaziti u rasponu od 260.000-290.000 kamiona. Tržišni udio DAF-a Brazil je u prvom tromjesečju ove godine bio solidnih 5,7% u navedenom segmentu kamiona iznad 16 tona. Predviđa se da će se tržište kamiona iznad 16 tona u Južnoj Americi ove godine kretati u rasponu od 100.000 do 110.000 jedinica.

Comments

comments