Ovaj tjedan provjerite tehničku ispravnost vozila

Kao i proteklih godina, i ove godine u razdoblju od 22. do 27. studenoga provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila, a prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji čeka i prigodni poklon

Akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske. Ova već tradicionalna akcija, koja se odvija posljednjeg tjedna u studenome, je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Treba napomenuti kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije. Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonom, pakiranjem od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima. Kako bi svi bili u prilici dobiti poklon, 45.000 litara tekućine je raspoređeno po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.

Comments

comments