Objavljene cijene za ID.Buzz i ID.Buzz Cargo

Ovog petka (20. svibnja) bit će aktiviran konfigurator i započet će prodaja obje verzije električnog kombija, minibusa za fizičke osobe i cargo verzije za komercijalne korisnike. Prva vozila bit će isporučena na jesen

Još od predstavljanja se čekalo na cijene vozila za koje u Volkswagenu kažu da im je jedno od najvažnijih u novijoj povijesti. Upravo tako ga i cijene, jer su iznosi vrlo papreni. U Njemačkoj će ulazni putnički model s pet sjedala Buzz Pro koštati od 64.581 eura. To čini automobil za nevjerojatnih 20.000 eura skupljim od ID.4 Pro, koji je dostupan za 44.915 eura. Za ID. Buzz Cargo VW traži 54.431 euro bruto.

Odmah je ponuđeno i financiranje na 36 mjeseci pa rate leasinga počinju od 661 euro za ID. Buzz Cargo, odnosno od 693 eura za putnički model. Obje verzije, ID. Buzz Pro i ID. Buzz Cargo imaju pogon na stražnje kotače poznat iz ostalih MEB modela s elektromotorom od 150 kW/310 Nm  i velikom baterijom od 77 kWh. Konačno se zna i domet, 421 kilometar za putnički, odnosno 424 km za cargo model. 

Dakle, potrošnja energije je 20,6 kWh/100 km, a baterija se može puniti s do 170 kW, odnosno napuniti od 5 do 80 posto za oko 30 minuta. Standardna oprema su LED prednja svjetla, dvozonska automatska klimu, tempomat i sustavi pomoći kao što su Car2x upozorenje na opasnost, sustav protiv sudara i upozorenje na napuštanje trake. Osim toga, prepoznavanje prometnih znakova i zvučni signali za parkiranje su također u serijskoj opremi. Serijska su i dvoja klizna vrata.

Ispred vozača se nalazi dobro poznati mali zaslon za instrumente (5,3 inča) i 10-inčni dodirni zaslon (12-inčni je doplata). Drugi red sjedala može se pomaknuti uzdužno za 15 centimetara i asimetrično preklopiti, a zahvaljujući ravnoj podnici prtljažnik zaprima od 1121-2205 litara. ID Buzz Pro je standardno obojen u Mono-Silver Metallic, a po želji je dostupno deset drugih varijanti boja i mnogo druge opreme za individualizaciju.

Comments

comments