Novi Disco i veliki planovi

Tvrtka Wallis Adria, generalni distributer za Jaguar i Land Rover, predstavila je poslovne planove i novi Land Rover Discovery

Osim pojedinačnih planova po modelima i brendovima koje zastupaju, otkriveni su i planovi za dolazak novog modela, Range Rover Velara, koji je na predstavljanju u Ženevi u ožujku ove godine izazvao veliki interes. Stiže na jesen a već sad vlada veliko zanimanje za ovaj model izuzetnog dizajna, vrhunskog komfora i, vjerujemo, savršene mehanike. Kako bi se trenutačne modele približilo tržištu, organizirane su testne vožnje za novinare koji su na raspolaganju imali čitav raspon Jaguar i Land Rover vozila. Zvijezda prezentacije bio je Land Rover Discovery, koji je predstavljen u svojoj petoj generaciji, automobil svestrana dizajna, genijalne tehnologije i najboljih sposobnosti u klasi. Novo izdanje ove legende donosi velike promjene na polju dizajna, u usporedbi s prethodnim verzijama ovog vozila koje su tradicionalno imale kockastu formu. Iako nosi prepoznatljiv dizajnerski potpis, karakterističan za najnoviju generaciju Land Rovera, ipak je zadržao neke tipične detalje s ranijih verzija, poput naglašenog C stupa i asimetričnih vrata prtljažnika. Luksuzna i prostrana unutrašnjost izrađena je od najkvalitetnijih materijala, ima sedam sjedala raspoređena u tri reda, a sve to zapakirano je u luksuzni automobil koji je svega par centimetara kraći od pet metara.

Operacija obaranja sjedala u drugom i trećem redu izvodi se uz pomoć komandi na ekranu multimedijalnog sustava ili putem smartphone aplikacije. Najluksuzniji model HSE Luxury dolazi s Windsor kožom, 21-inčnim kotačima, električnim krovom, tabletima kao standardnom opremom, a tu su i brojne dodatne sigurnosne opcije. Isprobali smo model s trolitrenim V6 turbodizelom s 258 KS i 600 Nm. Snagu na sve kotače prenosi preko ZF-ovog 8-stupanjskog automatskog mjenjača, do “stotke” ubrza za 8,1 sekundu te može pojuriti do brzine od 209 km/h. Deklarirana prosječna potrošnja je 7,2 litre dizela.

Kao što je uobičajeno za Land Rover modele, i novi Discovery ima izvanredne sposobnosti za terensku vožnju zahvaljujući “pametnom” sustavu Terrain Response i električnom diferencijalu, dok je na cesti poput vlaka na tračnicama. Moćan i pouzdan.

Uz novi Land Rover Discovery, pažnju novinara je najviše zaokupio Jaguar F-Pace, SUV model koji je dobio nagradu za svjetski automobil 2017. godine, a dobio je i posebno priznanje za najljepši dizajn. F-Pace je najpraktičniji Jaguarov automobil koji sjedinjuje sportsko upravljanje i impresivnu ljepotu sa svakodnevnom praktičnošću i efikasnošću.

Najavljen je i drugi model Pace obitelji, Jaguar E-Pace, crossover koji na tržište dolazi početkom sljedeće godine a koji će proširiti Jaguarovu paletu. Luksuzni sportski SUV imat će AWD tehnologiju, All-Ingenium liniju benzinskih i dizel motora, vrhunske performanse i cijenjeni Jaguarov luksuz.

                                                                       

 

    Andrew Prest, Direktor Wallis Adria d.o.o.: 

Jaguar upravo prolazi kroz potpunu preobrazbu i on je najbrže rastući   automobilski brend u Europi s porastom od 70 posto u prošloj godini, a razlog je vrlo jednostavan. Novi F-Pace je potpuno izmijenio smjer brenda Jaguar. To je prvi Jaguarov SUV, veliki je tržišni uspjeh, knjige narudžbi su pune, dobio je vrlo snažne pozitivne kritike od kupaca ali i novinarske struke. To je Svjetski automobil godine i najveće priznanje koje se može dobiti.

 

 

 

 

Comments

comments