Nissanom GT-R izvukao šleper iz snijega

Na snijegom prekrivenoj planinskoj cesti Tirola u Austriji jedan je Sarajlija zapeo s Volvo tegljačem u snijegu, a iz problema ga je izvukla Nissanova zvijer od automobila, što je i dokumentirano, a snimka je brzo postala viralna

Vožnja po snijegom prekrivenim cestama nije lak zadatak, a to najbolje znaju vozači kamiona. Tako je i na planinskim cestama austrijskog Tirola koje im znaju zadati glavobolju i napraviti probleme. Vozač iz Bosne i Hercegovine naišao je u Austriji pred nekoliko dana na probleme. Riječ je o profesionalnom vozaču koji je vozio kamion Volvo FH i u jednom trenutku zapeo zbog snijega i leda. Imao je sreće jer mu je u pomoć priskočio vozač iznimno jakog Nissana R35 GT-R. Poznat je i pod imenom Godzilla, i jedan je od najpopularnijih sportskih automobila današnjice, zbog nevjerovatnog potencijala, što pod haubom, a što zbog tuninga.

Njegov 3,8-litreni twin-turbo V6 motor u standardnom modelu GT-R Nismo razvija 592 konjske snage. No čini se da se ovdje radi o modelu GT-R koji je modificiran od strane tunera Madisma Performance, čija je snaga značajno povećana. Ova tvrtka koja se bavi modifikacijom automobila može povećati snagu motora ovog Nissana i ojačati ga sve do 1000 konjskih snaga.Tako je Godzilla uz pomoć nevjerojatne snage motora i pogona 4×4 izvukla kamion sa strme skliske uzbrdice. Kamiondžija iz Bosne je, nakon što se dovezao do sigurne podloge, zahvalio “spasiocima” i nastavio put prema Sarajevu.

Comments

comments