Nissan prodao više od 250.000 EV-ova u Europi

Japanski proizvođač je, hrabro prije svih krenuo s potpuno električnim kompaktom Leaf i dostavnjakom e-NV200, a nedavno su isporučili četvrt milijunto prodano vozilo bez emisija iz ispuha

Pored 208.000 jedinica kompakta Leaf, kupce je našlo i 42.000 električnih dostavnjaka e-NV200. Kao pionir i lider u potpuno elektrificiranim kombijima za masovno tržište, podržao je isti pionirski duh LEAF-a, donoseći prednosti mobilnosti bez emisija i poslovnim i privatnim korisnicima. Opremljen učinkovitim pogonskim sklopom od 40 kWh, kapacitetom tereta do 4,2 m3, odnosno 5 ili 7 sjedala u putničkoj verziji nudio je niske operativne troškove, te bio iznimno fleksibilan alat za komercijalne korisnike.

Priča tog pionirskog modela, jednog od prvih masovnih električnih gospodarskih vozila ovdje staje, a nastavlja se novopredstavljenim modelom Townstar EV. Kao i Kangoo E-Tech, Townstar EV pokreće elektromotor koji na prednje kotače isporučuje do 90 kW (120 KS) i 245 Nm. Baterija od 44 kWh mu omogućuje doseg od 285 km. Nudi do 3,9 kubičnih metara tovarnog prostora s okretnom pregradom, i u mogućnosti je prevesti dvije euro palete i do 800 kg tereta.

Comments

comments