Nissan predstavio Interstar, Primastar i novi Townstar

Nissan je danas napravio novi i veliki korak u svojoj strategiji lakih gospodarskih vozila (LCV) predstavljanjem obnovljene i rebrendirane all-star linije koja će naslijediti njihovu trenutnu ponudu na tržištu, a čija je srž strategije da poslovnim korisnicima pruže učinkovita rješenja za mobilnost

S moderniziranim i rebrendiranim portfeljem lakih teretnih vozila, Nissan postavlja smjer kojim će ići njihov razvoj. S NV400 koji se sada zove Interstar, Nissan potvrđuje svoju prisutnost u segmentu velikih kombija. Kombi srednje veličine NV300, sada oštrijeg izgleda i dotjeranog interijera bit će preimenovan u Primastar, dok će segment kompaktnih kombija sada će biti pokriven potpuno novim Townstarom, s isključivo električnim i benzinskim varijantama. Uvođenjem, kako je u Nissan Europi zovu, all-star LCV linije, nastavljaju podržavati vlasnike tvrtki, danas i u godinama koje dolaze.

Uz svestrane mogućnosti konverzije, osvježena ponuda nudi rješenja za mnoge poslovne izazove. Kažu kako slušaju svoje klijente i ostaju predani rješavanju njihovih rastućih potreba. Koristeći snagu i razmjere Saveza Renault-Nissan-Mitsubishi u sklopu transformacijskog plana Nissan NEXT, osvježena ponuda donosi konkurentske prednosti koje bi trebale omogućiti Nissanu da pokuša ostvariti svoju ambiciju povećanja prisutnosti na europskom tržištu do 2025. godine. Kako e-trgovina nastavlja napredovati, urbanizacija se povećava, a popularnost raste i poduzetništvu, tvrtke moraju planirati promjenu propisa o mobilnosti i staviti veći fokus na klimatske promjene.

Kao vodeći u industriji u segmentu e-LCV, Nissan gradi stručnost i snažno naslijeđe u elektrifikaciji. Potpuno električna verzija potpuno novog Townstara naslijedit će pionirski e-NV200, jedno od prvih masovnih električnih gospodarskih vozila. S detaljima dizajna inspiriranim Arijom, uključujući kultni Kumiko uzorak u prednjoj masci i svjetla s potpisom, Townstar nudi rješenja sljedeće generacije. Kao prvi europski model s novim Nissanovim logotipom, potpuno električna i benzinska varijanta novog Townstara utjelovljuje Nissanove inovativne dizajnerske znakove i tehnologiju. Izgrađen na Alijansinoj CMF-CD platformi u tvornici Maubeuge, novi kompaktni kombi najavljuje novu eru za laka teretna vozila u Nissanu.

Slično, ažurirani Interstar će nuditi prošireni raspon turbodizelskih motora sa sedam izlaznih snaga, od novouvedenih 110 do 180 KS, a svi se temelje na motoru od 2,3 litre ažuriranom prema najnovijim standardima Euro 6d i Euro VIe. Također će se uvesti novi napredni sustavi pomoći u vožnji (ADAS), poput upozorenja na mrtve kutove i automatskog dugog/niskog prednjeg svjetla. Dostupne su različite verzije, kao što su kombi, kabine s šasijom, jednostruka i dvostruka kabina te kabina s platformom, zajedno s tvorničkim preinakama, poput kombija za radnike, sandučara i kipera.

Također, značajno nadograđeni Primastar ističe se oštrijim i dinamičnijim izgledom zahvaljujući novoj prednjoj rešetki, LED prednjim svjetlima i opcijskim aluminijskim naplatcima od 17 inča. Također ima koristi od novih naprednih sustava pomoći u vožnji (ADAS) koji poboljšavaju udobnost i sigurnost sa značajkama kao što su upozorenje na mrtve kutove, upozorenje na napuštanje prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova, prilagodljivi tempomat i inteligentno kočenje u nuždi. Primastar također nudi veću snagu s ponudom motora usklađenih s normom Euro 6d.

To osigurava korisnicima da imaju koristi od najnovije tehnologije pogonskih sklopova s ​​niskim emisijama, dostupne s ručnim ili automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Ponovno potvrđujući Nissanovu predanost pomaganju poslovima koji su sigurni u budućnost, svaki model u osvježenoj all-star liniji uključivat će vodeće Paneuropsko petogodišnje jamstvo za bezbrižnu vožnju. Budući da se očekuje da će se tržište lakih kamiona brzo preusmjeriti prema elektrifikaciji, Nissanova ponovno osmišljena linija lakih kamiona spremna je u vremenu koje dolazi odgovoriti na zahtjeve i uvjete koji se postavljaju pred poslovne korisnike.

Comments

comments