Neostar i Erste: Za 24 sata do automobila pred kućom

Hrvatski startup Neostar u suradnji s Erste bankom i Erste leasingom tržištu su ponudili uslugu koja korisnicima omogućuje kupnju rabljenih automobila online George kreditima Erste banke, odnosno financiranje nabavke vozila preko Erste leasinga

Danas kad je tempo života sve brži, a naša svakodnevnica sve više seli na internet, sve više toga naručujemo i kupujemo iz komfora dnevne sobe, kao što su hrana, odjeća, tech gadgeti ili pak više-manje korisne drangulije s AliExpressa. O čemu god da je tiječ više nego ikad je važno ne ići ukorak s konkurencijom, već biti barem palački prst ispred. Kao svijetli domaći primjer tu je startup Neostar, osnivač prve platforme u Europi koja pokriva kompletan ekosustav automobila – od prodaje preko održavanja, kupnje i zamjene guma, pa sve do najsigurnije kupnje provjerenih rabljenih vozila s jamstvom,

Na prigodnoj prezentaciji u njihovom Neostar Labu predstavljena je druga faza razvoja. Ponudili su uslugu koja korisnicima omogućuje kupnju rabljenih automobila online George kreditima Erste banke, odnosno financiranje nabavke vozila preko Erste leasinga. Cijeli proces online namjenskog obročnog financiranja kupnje automobila može se realizirati za manje od 24 sata, uključujući i isporuku vozila do kućnog praga. Dakle, stvoreno je rješenje koje spaja ponudu digitalnog kreditiranja i rabljenih automobila u jedinstvenu cjelinu.

Koristeći mobilnu ili web aplikaciju George, klijenti Erste banke, ali i klijenti drugih banaka, mogu zatražiti, a potom i realizirati, kredit do 75.000,00 kn bez odlaska u poslovnicu banke – a s tim iznosom moguće je birati između više od 50% svih raspoloživih vozila na Neostar aplikaciji. Kamatna stopa za George gotovinski kredit je fiksna te trenutačno iznosi 6,09%, a naknada za obradu kredita se ne naplaćuje. Uz navedeno, korisnicima je ponuđena i maksimalna fleksibilnost odabira učešća u financiranju cijene vozila i iznosa kredita pa svaki kupac može odabrati otplatu koja najviše odgovara njegovim potrebama.

Korisnicima kojima je potreban veći iznos za kupnju automobila, na raspolaganju je gotovinski kredit Erste banke do iznosa od maksimalno 300.000 kuna, za koji zahtjev mogu predati u bilo kojoj poslovnici banke ili online, a potom na tradicionalni način realizirati kredit. Također, na isti način moguće je realizirati i financiranje kupnje Erste leasingom. Kupovina rabljenih vozila George kreditom pojednostavljena je na svega tri koraka koji uključuju izračun tražene rate, online rezervaciju vozila za 499 kn do realizacije kredita, te realizaciju kredita digitalno, na George platformi.

Tako korisnici pomoću kalkulatora na Neostar platformi mogu unaprijed saznati rate za pojedine automobile, uz rezervaciju osigurati da će ih auto čekati, i nakon odobrenog financiranja te na kraju pokrenuti sam proces plaćanja vozila. „Financijski sektor se kroz digitalizaciju sve više prilagođava zahtjevima tržišta. Današnji korisnici sve manje trpe tradicionalne modele pružanja usluga, ne žele trošiti vrijeme ili čekati u redu ako se usluga može dobiti online. Rješenje koje smo lansirali je takvo da je automobil postao proizvod poput bilo kojeg drugog što se kupi online, kreditom ili leasingom putem mobilne aplikacije i s dostavom do kućnih vrata!” rekao je predstavljajući ovu novost Dimitrije Trbović, direktor start-upa Neostar.com.

Dodao je kako je to razina usluge koju danas traže nove generacije, na što imaju pravo. “Industrije se moraju prilagođavati novim zahtjevima ne samo zbog pandemije već i zbog pritiska potrošača koji žele eliminirati suvišne administrativne procese.“ – dodao je Trbović.
Ivica Brčić, zamjenik direktora Sektora građanstva u Erste banci je pojasnio kako platformu George kontinuirano nadograđuju novim funkcionalnostima. Tako su ponudu gotovinskih kredita proširili i na one koji nisu njihovi klijenti, uz posebnu pažnju posvećenu korisničkom iskustvu.

“Posebnu prednost predstavlja i činjenica da je kredit moguće realizirati u manje od 24 sata. Od siječnja, kada smo uveli ovu mogućnost, od ukupno realiziranih George kredita, njih 85% je odobreno i isplaćeno u jednome danu. Vjerujemo da ćemo s ovom suradnjom s Neostarom kupcima rabljenih automobila znatno unaprijediti iskustvo i kupnje i podizanja kredita, a to je u konačnici i naš cilj”, dodao je Brčić.  I to nije sve, ako želite svom rabljenom automobilu priuštiti kvalitetan servis, novost je i 40 lokacija sa servisnim centrima u 20 različitih gradova diljem Hrvatske, koje se može birati na interaktivnoj mapi s prikazanim cijenama za odabrane usluge. Tako se cijena servisa zna prije, bez neugodnih iznenađenja poslije obavljenog posla.

Sve se to obsvlja putem vrlo brze i intuitivne Neostarove platforme na web stranici ili aplikaciji dostupnoj u App Storeu i Google Playu. Također, Neostar nudi više od 10 000 dostupnih modela i tipova ljetnih i zimskih guma. Također, doznali smo i da aplikaciju Neostar za Android i iOS uređaje aktivno koristi 10.000 korisnika, od kojih je 8800 registriranih. Ima ukupno 273 ugovorna partnera, a oglašavaju i 973 fizičke osobe. Platforma uskoro broji 3000 dostupnih rabljenih vozila s jamstvom, a kako bi osigurali pouzdanost svih automobila koje nude, Neostar je nakon pregleda odbio preko 50 vozila. U šest mjeseci je prodano više od 1000 automobila, čija je prosječna cijena bila 80.829,20 kn.


Comments

comments