Najmanji Mercedesov električni van, EQT

Mercedes-Benz Vans će na medijskoj platformi Mercedes me, u ponedjeljak, 10. svibnja predstaviti novi Concept EQT koji dolazi kao preteča novoj T klasi, Citanovom nasljedniku

U skladu sa strategijom “Prvo električno”, baterijsko-električna inačica nove T klase će prva biti predstavljena javnosti i predstavljat će svojevrsnu uvertiru u dolazak novog malog kombija od kojeg se očekuje mnogo više nego od Citana. Prema najavama, na posebnom digitalnom eventu (na one normalne smo već i zaboravili), Concept EQT će predstaviti Gorden Wagener, glavni direktor dizajna Daimler Group, i Marcus Breitschwerdt, šef Mercedes-Benz kombija. Pojasnit će najvažnije elemente ove studije, s pogledom prema električnoj budućnosti u segmentu malih kombija.

Gotovo spreman za proizvodnju, Concept EQT nudi jasan uvid u električnu verziju nadolazeće T-klase. S potpuno novorazvijenim gradskim kombijem, Mercedes-Benz Vans želi prenijeti pobjedničku formulu kultne V klase u kompaktni format i donijeti novu razinu kvalitete u segment malih kombija. Concept EQT kombinira prostranu i prilagodljivu unutrašnjost s atraktivnim dizajnom i Mercedesovim obilježjima visokih standarda udobnosti, povezanosti, vrijednosti i sigurnosti.

Emocija i inteligencija ključni su elementi filozofije dizajna Mercedes-Benz-a “Senzualna čistoća”. Koristeći ovu bipolarnost, Concept EQT stvara novi holistički dizajn u segmentu malih kombija. S ovim prvim premium predstavnikom u toj klasi, Mercedes-Benz Vans proširuje svoj portfelj vozila za privatne kupce, nudeći atraktivan početni model koji će obiteljima i onima koji aktivno provode vrijeme omogućiti da zakorače u svijet Mercedes-Benza. Zapravo će postojati dva modela: Citan, namijenjen distributivnim zadacima, koji će biti nešto jeftiniji, dok će T-Class biti namijenjen obiteljskim korisnicima, nuditi više luksuza, pa u skladu s tim, imati i višu cijenu.

Comments

comments