Najatraktivniji EV-i i hibridi na Greencajt festivalu

Velika novost nadolazećeg Greencajt festivala je Expo zona na kojoj će biti prezentirani najnoviji modeli električnih i hibridnih automobila, dok će zvijezda ovog događaja biti najluksuzniji električni Mercedes, EQS.

Jedan od najatraktivnijih modela električnih automobila, Mercedesov EQS, bit će po prvi put javno predstavljen široj publici i to upravo na najvećem zelenom festivalu u regiji, Greencajtu, koji će se održat od 3. do 5. lipnja 2022. u zagrebačkoj staroj Tvornici električnih žarulja i Rougemarin parku. Osim Mercedesa, svoje će električne i hibridne modele predstaviti brendovi Audi, Citroën, Peugeot, Škoda i Volkswagen, odnosno šest vodećih brendova u Hrvatskoj, kada je elektrifikacija automobila u pitanju.

“Jedinstvena Expo zona savršeno se uklapa u bogati program, dok će posjetitelji imati priliku upoznati se sa svim dobrobitima koje nove generacije automobila donose. Krajnje je vrijeme za naglašavanje važnosti savladavanja globalnih zelenih izazova, a ovakva jedinstvena prilika samo će potvrditi da alternative postoje te da su predvodnici zelene tranzicije već danas među nama“ – najavio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Festival će ugostiti preko 60 stranih i domaćih govornika koji će diskutirati o održivim temama te predstaviti praktične primjere koji su nužni za promjenu dosadašnjih praksi u poslovanju i svakodnevnom životu. Osim predavanja, panel diskusija i radionica, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku upoznati se s novim modelima hibridnih i električnih automobila koji imaju povoljan utjecaj na okoliš.

Električni automobili ne ispuštaju emisije ugljičnog dioksida (CO2) i štetnih čestica (NOx), a njihovom širom uporabom potencijalno se može poboljšati kvaliteta zraka, što je posebno značajno za stanovnike urbanih područja. Program ovogodišnjeg Greencajta  osmišljen je s ciljem da inspirira i razvije svijest kako alternative održivom načinu života nema, što će sigurno pozicionirati Zagreb kao zelenu metropolu. Naravno, unatoč ozbiljnim temama o gorućim pitanjima, organizatori su se pobrinuli da osim edukativnog sadržaja posjetiteljima ponude i onaj zabavni.

Comments

comments