Mercedes je u 2. kvartalu isporučio 100.000 vanova

Unatoč pokidanim lancima opskrbe i stalnim fluktuacijama na području ponude poluvodiča, prodaja Daimler Vansa je u drugom kvartalu 2022. ostala na prošlogodišnjoj razini s ukupno 100.000 jedinica diljem svijeta (- 2%)

Mercedes-Benz Vans i u drugom kvartalu ove godine još jednom naglašava svoju tvrdnju da je vodeći dobavljač električnih vanova i najavljuje nastavak širenja palete proizvoda s električnim modelima u segmentu malih kombija. Tako je u tom razdoblju ukupno kupcima predano oko 3900 baterijsko-električnih kombija (+61%). Udio isključivo električnih eSprintera i eVita gotovo se udvostručio na oko 3.100 jedinica (+ 97%).

Međutim, u segmentu privatno pozicioniranih kombija srednje veličine, isporuke EQV-a pale su za 4% od travnja do lipnja. Unatoč stalnim fluktuacijama na području ponude poluvodiča, kao i problema s lancima opskrbe, prodaja je u drugom kvartalu ostala na prošlogodišnjoj razini, s ukupno 100.000 isporučenih jedinica diljem svijeta (- 2%). Od travnja do lipnja kupcima je predano 83.900 komercijalnih kombija modela (e)Sprinter, (e)Vito, (e)Vito Tourer i Citan (- 0%).

U SAD-u je prodaja kombija Sprinter i Metris (Vito) gotovo udvostručena na 19.700 jedinica (+ 96%), što je rekordna prodaja u jednom kvartalu. Zahvaljujući snažnom portfelju modela, Mercedes-Benz Vans također uvjerljivi su i u privatnom segmentu. Uz V-klasu i EQV, nova T-klasa (2. tromjesečje 2022.: 300 jedinica) prvi je put isporučena kupcima. Ukupno je prodano 16.000 privatno pozicioniranih kombija (-10%). Nastavak buma kampera koji započeo pred dvije godine s pandemijom i dalje pozitivno utječe na potražnju za popularnim Marco Polom i svim njegovim derivatima.

Comments

comments