MAN-ovi antivirusni filtri za autobuse

Novi originalni MAN filtri za zrak aktivno štite od prijenosa virusa smanjujući koncentraciju aerosola na minimum. Sustav se lako može ugraditi na sve autobuse MAN i Neoplan

Pandemija koronavirusa je globalno jako udarila na sve vrste autobusnog prijevoza, a u MAN Truck & Busu kažu kako im je najveći prioritet osigurati da gradski i međugradski autobusi budu što sigurniji, kako bi time omogućili povratak putnika i povećali im povjerenje u putovanja autobusom. Tako MAN, uz mnoge druge mjere, od nedavno nudi filtre za mikročestice visokih performansi i s antivirusnim učinkom. Oni su dostupni za sve nove autobuse MAN i Neoplan, kao dodatna oprema na novim vozilima ili kao rješenje za naknadnu ugradnju u vozila koja su već u upotrebi putem MAN servisne mreže, u vozila koja su već u upotrebi.

Ovi unutarnji zračni filtri aktivno štite od prijenosa virusa značajnim smanjenjem koncentracije virusnih aerosola u vozilu. To je omogućeno strukturom s nekoliko slojeva filtara. Kroz njih se učinkovito filtriraju emisije štetnih plinova, kao i anorganske i biološke čestice i aerosoli, hvatajući ih i neutralizirajući. Njihova koncentracija u zraku značajno se smanjuje zahvaljujući visokoj razini filtracije koju pružaju prva dva sloja. Antivirusni učinak trećeg biofunkcionalnog sloja, gotovo u potpunosti onemogućava sve preostale viruse. Inače, vrlo nizak rizik od infekcije u autobusu već osiguravaju klima uređaji visokih performansi kojima su standardno opremljeni.

Druga mjera koja se nudi kupcima je premazivanje unutrašnjosti autobusa posebnim premazom. Na površine se nanosi zaštitni film koji pouzdano zaustavlja širenje virusa, bakterija i klica. Također je moguće naknadno ugraditi dozatore za dezinfekciju ruku, kako bi se putnicima pružio još jedan zaštitni element. Ne zaboravimo ni na zaštitni zaslon za vozača koji je sada ugrađen na gotovo svim novim gradskim u međugradskim autobusima Man, a dostupan je i za naknadnu ugradnju putem MAN servisne mreže. U Europi je ovim elementima za zaštitu od koronavirusa već opremljeno više od tisuću autobusa, što najbolje pokazuje kolika je potražnja za prilagođenim rješenjima i sveobuhvatnim sigurnosnim konceptima.

Comments

comments