Kamper za planine, pustinje i prašume

Tvrtka Storyteller Overland je već odavno dokazala da zna napraviti sposoban avanturistički kombi, ali sa svojim najnovijim 4×4 uratkom osjetno podiže letvicu dosega

Proizvođač ekskluzivnih kamping vanova iz Birmingama u Alabami upravo je pustio u prodaju najnaprednijeg člana svoje postave modela za 2022. – Beast Mode 4×4. Ovo moderno vozilo rezultat je njihovog nastojanja da izrade vrhunski kamper, sa svime što vam je potrebno za zabavu i udobnost kada sljedeći put krenete u avanturu izvan ceste. Američko-njemački kamper se temelji na putničkoj konfiguraciji Mercedes-Benz Sprintera. Pokreće ga 3,0-litreni turbodizelski V6 uparen sa sedmostupanjskim automatskim mjenjačem koji šalje snagu na serijski Mercedesov pogon sva četiri kotača.

Detaljnjije performanse nisu navedene, ali standardni Sprinterov stroj može generirati solidnih 188 KS i 440 Nm okretnog momenta. To znači da će biti više nego pouzdan i za ozbiljnu akciju na terenu i može vući do 2300 kg ako želite dodati prikolicu. Ovjes je nadograđen Fox amortizerima, što povećava udaljenost od tla za 10 cm. Također dolazi s elektroničkim sustavom nadzora pogona, koji će omogućiti glatkiju vožnju, čak i po najzahtjevnijim površinama. Beast Mode već izgledom jasno pokazuju da je tu kako bi osvojio svaki teren.

Kombi dolazi u arktičkoj bijeloj ili šljunčasto sivoj boji, a obje su naglašena zaštitnim znakom marke, crvenom, narančastom i žutom bojom. Također je opremljen krovnim nosačem, cjevastim bočnim ljestvama, ozbiljnom zaštitom podvozja, izvodom za zrak, a vozi na setu crnih alu kotača s gumama BF Goodrich K02. Tu je i svjetlosni paket visokih performansi, uključujući LED prednja svjetla, tako da možete vidjeti kamo idete, čak i duboko u noć. Interijer je prilagođen višetjednom boravku Bogu iza tregera. Iza okretnih prednjih sjedala je kuhinja s indukcijskom pločom za kuhanje, hladnjakom i mikrovalnom pećnicom.

Prostor za sjedenje GrooveLounge može koristiti kao radni prostor ili pretvoriti u krevet za dvije osobe. Tu su i prijenosni WC i tuš, i rezervoar za vodu od 80 litara. Naravno, tu je puno skladišnog prostora i mnoštvo utičnica i priključaka. Oni se, zajedno s AC sustavom i grijanjem napajaju baterijom od 12 kW, koja se napaja iz niza solarnih panela postavljenih na krov. Tu su i zavjese za privatnost koje noću štite od buba i znatiželjnih očiju. Ovaj vrhunski avanturistički kombi Storyteller Overlanda je dostupan za naručivanje putem web stranice marke, a cijena mu je 198 746 USD, odnosno 1.272.000 kuna. Plus davanja, naravno.

Comments

comments