Kamioni ipak još neće preko Pelješkog mosta?

Hrvatske ceste su dobile preporuku revizije cestovne sigurnosti da za vozila iznad 7,5 tona ona za prijevoz opasnih tvari zatvore promet ili za vrijeme sezone ili do završetka projekta, jer je prolazak kroz Ston najveći problem

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić je u intervjuu za nacionalne medije rekao kako su “Zadnje pripreme u tijeku za tu veliku svečanost, u koju smo uložili puno truda i rada. Mislim da s veseljem možemo čekati utorak i dijelim veselje stanovnika s juga!” Dodao je kako je za realizaciju ovog kapitalnog projekta bila važna analiza rizika, procjena situacija koje mogu da se dogode. Zakačio ih je i koronavirus, pa i postcovid problemi – skok cijena. Kineska tvrtka uvedena je 31. srpnja 2018. u projekt. Most je 27. siječnja prošao tehnički pregled. I dio pristupnih cesta je gotov, pa nakon svih posebnih situacija koje su rješavali u hodu “Možemo reći da ćemo 25 kilometara prometnice do čvora Prapratno pustiti u utorak!”, rekao je Josip Škorić.

Kaže da do kraja godine preostaje još završiti 7,8 km kako bi kompletnu dionicu predali na upotrebu i kako bi mogli reći da je završen kompletan projekt. Na pitanje razmišlja li se o tome da se zbog turističke sezone velikim kamionima preko mosta zabrani promet, s obzirom da preostala dionica neće biti otvorena, Škorić je kazao da se u vezi s tom temom od Prometnog fakulteta naručila revizija cestovne sigurnosti te da je ta revizija dala preporuku da se zatvori promet za vozila iznad 7,5 tona te promet opasnih tvari jer je prolazak kroz Ston najveći problem. Bit će to ili do dovršetka cjelokupnog projekta ili do završetka turističke sezone, a konačna odluka kaže kako će kamioni u tranzitu morati preko Neum,a dok oni koji voze robu za Pelješac i Korčulu smiju preko mosta.

Comments

comments