Kamion “duh” sam vozio 30 kilometara autobahnom

Oštećene prepreke na cesti, polomljeni znakovi, dotrajale zaštitne ograde i uništene barijere na gradilištu: kamion se izvan kontrole vozio čak 30 kilometara po autocesti A3 u Donjoj Franačkoj – i ostavio za sobom pustoš

To je bio horor kao u nekom skupom hollywoodskom blockbusteru: U subotu kasno navečer vozač kamiona (48) se očito onesvijestio za upravljačem, a njegov kamion je ipak nastavio voziti. Tegljač Iveco Stralis je pritom naletio na razne prepreke, ponekad i velikom snagom. Kamion duh se toliko snažno zabio u cestovne razdjelnike na gradilištu da su potom stršili u suprotni trak. Policija u nedjelju ujutro još nije mogla procijeniti kolika je šteta.

Glasnogovornik je govorio o “čudu” da nijedno drugo vozilo nije oštećeno niti je itko ozlijeđen. Što se točno dogodilo? U subotu navečer policiju su vozači obavijestili o kamionu koji je vijugao cestom. Patrola mu je ušla u trag u blizini Würzburg-Kista – i pokušala zaustaviti vozača bljeskajućim svjetlima i sirenom. Ono što nisu znali: čovjek nije mogao reagirati, jer se vjerojatno onesvijestio.

Kaotičnoj vožnji konačno je došao kraj na izlazu iz čvora Kitzingen, gdje se kamion duhova zaustavio. Spasioci su vozača odvezli u bolnicu. Policija nije željela davati precizne podatke o njegovom stanju, a na upit medija odgovorila je o “hitnoj medicinskoj pomoći”. Zbog brojnih oštećenja i velike akcije čišćenja nereda koji je ostao iza ove nesvakidašnje vožnje, A3 je i u nedjelju ujutro bio potpuno zatvoren na dionici od desetak kilometara. Promet autocestom u smjeru Frankfurta bio je preusmjeren na čvoru Kitzingen.

Comments

comments