Još veći doseg za Volvo VNR Electric

Volvo Trucks nastavlja s globalnim uvođenjem kamiona s nultom emisijom. U Sjevernoj Americi tvrtka sada lansira poboljšanu verziju svog električnog “njuškaša” VNR Electric koji sada ima čak 85% dulji domet i brže punjenje

Volvo VNR Electric jedan je od šest potpuno električnih kamiona Volvotrucksa, posebno je osmišljen za tržište Sjeverne Amerike, a na tržištu je od 2020. Prva generacija imala je radni domet do 240 km, dok je sada lansirana poboljšana verzija ovog kamiona klase 8, s radnim dometom do 440 km i povećanom pohranom energije do 565 kWh. Poboljšane performanse rezultat su, između ostalog, unaprijeđenog dizajna baterija i nove opcije paketa sa šest baterija, ovisno o potrebama operatera.

Također je smanjeno potrebno vrijeme za punjenje, budući da mogućnost jačine od 250 kW omogućuje punjenje od 80% za 90 minuta za paket sa šest baterija i 60 minuta za verziju s četiri baterije. To pokazuje koliko brzo napreduje elektromobilnost i prateće tehnologije. Proizvodnja ovog poboljšanog Volvo tegljača počet će u drugom tromjesečju 2022. u tvornici New River Valley u Virginiji, koja je ekskluzivni proizvođač svih kamiona Volvo Trucks u Sjevernoj Americi.

Comments

comments